Rammsteini laulja Till Lindemann: ma olen Putini propaganda ohver (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Till Lindemann enne ja pärast
Till Lindemann enne ja pärast Foto: Caviar

Saksa metalbändi Rammstein ninamees Till Lindemann väidab, et ta sattus Kremli propaganda ohvriks.

Vene meedias hakkas pärast Rammsteini Moskva kontserti ringlema foto, millel laulja kannab president Vladimir Putini pildiga särki, vahendab The Washington Times. Lisaks pandi tema suhu suur ülistuslaul Vene valitsusele.

Lindemann kinnitas Saksa kõmulehele Bild, et ta ei kiitnud Putinit.

«See on täielik jama!» ütles laulja artiklis, mis kannab pealkirja «Ma olen Putini propaganda ohver».

Lindemanni sõnul algas asi siis, kui talle anti pärast 19. juunil toimunud kontserti Putini portreega iPhone.

«Vene promootori Ed Radnikovi sõbrad tulid enne kontserti minu juurde ja küsisid, kuidas mulle Moskvas meeldib. Näitasin pöidlaid ülespoole ja ütlesin: «Moskva on võrratu linn.» See oligi kõik,» seletas laulja.

Järgnevatel päevadel hakkasid Venemaa uudistekanalid, mille seas olid ka valitsusele kuuluvad kanalid, kohtumist kirjeldama veidike teistmoodi. Kremli juhitud Sputnik oli üks neist, kes avaldas fototöötluse läbinud pildi iPhone'i hoidvast ja pöidlaid ülespoole näitavast Lindemannist, kelle särgil ilutses hoopis Putini pilt ja mille juurde kirjutati tsitaadid, mis kindlasti ei tulnud laulja suust.

Vene meedia väitel olevat Lindemann öelnud: «Angela Merkelil pole võimalik kiidelda sellise populaarsusega, nagu on Putinil. Mulle meeldib Putin. Ta on tugev juht, mitte käpiknukk, nagu paljud teised. Kõik need poliitilised rünnakud teie riigi aadressil on minu arvates ebaõiglased. Venemaa kaitseb enda huvisid ja sanktsioonid tuleks kehtestada neile, kes mängivad mängu ebaausalt ja provotseerivad rahvusvahelisi konflikte. Üldiselt olen kindel, et muusika päästab maailma.»

Lindemann kinnitas väljaandele Bild, et sellist juttu pole ta rääkinud. Laulja selgitas, et tema bänd ei tee põhimõtte pärast ühtegi poliitilist avaldust ja ta palkas asja lahendama advokaadi.

Firma Caviar, mis tegi Putini pildiga iPhone'i, avaldas hiljem avaliku vabanduse ja ütles, et töödeldud foto ja tsitaadid avaldati kogemata: «Härra Lindemanni tsitaadid pandi kirja ebatäpselt. Caviar vabandab valesti tõlgendatud info avaldamise eest.»

Sputnik avaldas samuti vigade paranduse, kuid nende Saksa, Prantsuse ja Tšehhi portaalides oli lugu veel reedel üleval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles