Elu24 galerii! Festarihuntide tantsupidu tulevikumuusikafestivalil Juu Jääb

Madis Sinivee
, foto - ja videoreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Festivali Juu Jääb teisel päeval tekitasid melomaanidele külmavärinaid sellised suurkujud nagu Ola Onabule Suurbritanniast ja Sirin Soysal Türgist. 

Ola Onabule kuulub kaasaja erakordseimate vokalistide/ artistide hulka. Suurbritannias sündinud ja Nigeerias üles kasvanud, kirjutab Ola Onabule klisheevaba muusikat, meenutades suuri laulukirjutajad 60-ndatest ja 70-ndatest . Tema muusika ületab piirid Jazzi, Souli ja World Music u vahel Live artistina on Ola saanud positiivset kriitikat kõikjal maailmas, kui täiuslik kunstnik, täites lava oma emotsionaalsuse-, ja teatraalsusega.

Sirin Soysal sündis 1980. aastal Viinis. Sirini häält  on koolitanud tähelepanuväärsed õpetajad nagu Mustafa Yurdakul, Tamara Nizhnikova ja Randy Esen. 2011 ilmus tema debüütalbum "" Bir Seyler Var '' ( Something’s  Up "). Kirjanik ja kriitik Murat Beşer on kirjeldanud tema  muusikat , justkui oleks see  “soundtrack” filmidele, mille peaosatäitjateks on Edith Piaf, Billie Holiday, Marlene Dietrich ja Ute Lemper". 

Lisaks kuulsatele rahvusvahelistele nimedele astusid lavale ka Maarjamaa legendid Lembit Saarsalu, Toivo Unt, Olav Ehala ning Lea ja Kaisa Gabral. 

Vaata galeriist, kuidas möödus teine festivalipäev!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles