Surfilaager: 5 põhjust, miks naine peaks lohega sõitma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiin
Kristiin Foto: Surfilaager / Kristiini erakogu

Surfilaagri rannas toimuvad iga päev tasuta surfi teooriakoolitused, mida viivad läbi Eesti oma ala parimad. Saime kokku Surftowni surfiklubi ühe eestvedaja Kristiin Ojaga, lohesurfi maailma vaieldamatu tipuga, kes on ennast äsja igapäevaselt sisse seadnud Stroomi rannal. Teeme nendega pisut lähemalt tutvust ning uurime, kuidas Kristiin Eesti surfisuve hindab.

Kristiin, oled peale mitut aastat maailma peal tiirutamist otsustanud jääda pikemalt Eestisse, seejuures avada omaenda surfiklubi Stroomi rannas ning puhuda naiste lohesurfi skenesse värskeid tuuli. Kuidas sul sellega läheb?

Olen sellel aastal suhteliselt paikne, kuna maailma tuuril on segased lood, oli õige aeg midagi uut luua. Kui nii palju mööda maailma ringi kolanud oled, avastad, et kodus on väga hea olla. Siiani on meie toimetused läinud paremini, kui oleksime oskanud loodata. Oleme talve jooksul koos Janega korraldanud lausa neli Girls Campi ning see suvi on meil üks juba tehtud ja kaks laagrit ootavad ees. Mul on hea meel, et naiste hulgas on nii palju lohesurfi huvilisi. 

Millega teie vastloodud surfiklubi Surftown tegeleb? Kas teil on mingisugune väikene mission ka? 

Surftown tegeleb talvel lumesurfi koolituste ja laagritega, kevadel ning sügisel teeme campe välismaal ja suve naudime siin. Avasime kuu aega tagasi oma surfikooli, kus lisaks lohesurfi koolitustele, toimuvad meie juures purjelaua, skimboardi ja aerusurfi koolitused. Samuti korraldame lastelaagreid, noorte trenne, tüdrukute laagreid, ohutusalaseid töötubasid, aerusurfi matkasid, aerusurfi trenne nagu SUP Fitness, SUP Jooga ning lisaks on meil peagi algamas SUP meditatsioon. Korraldame suve- ning talvepäevasid ka ettevõtetele ning loomulikult saab meie juurest kogu surfivarustust rentida. 

Meie mission on anda kvaliteetseid koolitusi väikestes grupides kasutades kvaliteetset ning uut varustust ja rõhuda turvalisusele - teeme koos Eesti Lohesurfiliiduga tasuta ohutuskoolitusi. Samuti on meil käimas surfilaagrid lastele ning treeningud noortele, et arendada ala ning tuua värsket verd spordi juurde.

Foto: Surfilaager / Kristiini erakogu

Mis on surfi juures kõige parem?

Surfi juures on ilmselt kõige parem tunne just see vabaduse tunne, mured kaovad merel ja sa saad ennast täiesti vabaks lasta. Muidugi on surf omaette lifestyle – rand, päike, tuul, meri, sõbrad…

Milline on kõige parem surfikoht maailmas?

Kui me räägime lohesurfist, siis maailmas ilma kõhklemata Brasiilia. Tuul puhub seal ühtlaselt hommikust õhtuni ja rannajoon on lõputu. Samuti on seal võimalik sõita lainetes kui ka peegelsiledas laguunis. Sellel aastal planeerime laagrit Brasiiliasse Cumbucosse oktoobris. 

Milline näeb välja üks ideaalne surfipäev?

Tegelikult polegi mul kindlat nägemust ideaalsest surfipäevast, loomulikult võiks siiskohal öelda, et selleks on üks Brasiilia päev – hommikune värskendav session koos parimate sõpradega, kes sind pushivad vees, väike paus ja ilus päikeseloojangu sõit koos filmimise või pildistamisega. Teinekord aga annab suurema rahuldustunde see, kui väljas on kole ilm, kalipso on veel eelmisest päevast märg, kuid sa pead oma mugavustsoonist välja saama ning minema sõitma. Nii on juhtunud, et olen avastanud ennast peaaegu üksi sõitmast, ruumi on rohkem kui küll, tuul on hea ja uued trikid tulevad. See ongi minu arvates üks lohesurfi võlu, et pole olemas enam halba ilma!

Tulete sel aastal ka Surfilaagrisse, rääkige pisut, millega seal tegelete ja kellega tahaksite seal kohtuda?

Surfilaagrist teeme koolitusi täiesti algajatele ja lastele, samuti oleme läbi viimas freestyle koolitust, Võtame kaasa ka oma aerusurfi lauad, mida on võimalik meilt rentida ning viime läbi lohesurfi koolitusi. 

Loodame kohtuda kõikide surfihuvilistega ning süstida neile surfipisiku sisse.

Foto: Surfilaager / Kristiini erakogu

Lõpetuseks leia palun 5 põhjust miks just naised peaksid tegelema lohesurfiga

  • Lohesurf ei nõua sult head vormi – lohe on kinnitatud trapetsi abil keha külge ning käed on vaid lohe juhtimiseks. Hirm, et lohesurf on füüsiliselt raske ei ole tõsi.
  • Tihtipeale saavad naised lohejuhtimisega paremini hakkama – naised on tundlikumad ja võtavad asja rahulikult vastupidiselt meestele, kes üritavad tihti jõudu kasutada. 
  • Lohesurfiga saab heasse vormi – merel kaovad tunnid, nii et arugi ei saa. Teinekord oled kolm tundi sõitnud ilma suurt väsimust tundmata.
  • Naistel on alati keegi, kes neid aitab ning lohesurfi pumba laenamine ei ole probleem. Näiteks Brasiilias, kui naisel midagi juhtub, võid näha vähemalt viite kohalikku kohe aitamas. Kui mehega midagi juhtub, siis peavad ise vaatama, kuidas hakkama saavad.
  • Nagu enne mainisin, kaovad merel kõik mured ja probleemid. Teinekord naistena meile meeldib neid just rohkem tekitada, põhjustada või ülepaisutada 

Kui kellelgi tekkis huvi tutvuda lohesurfiga lähemalt, siis Jane ja Krstiini leiab 7.- 10. juulil Roostalt Surfilaagrist Surftowni telgist. Nende läbi viidavate koolitustega saab tutvuda surfilaagri kodulehel Piletid laagrisse on eelmüügis soodsamad kuni 05.07. Ära maga maha suve chillimat rannafestivali. 

Rohkem infot www.surfilaager.ee.

Foto: Surfilaager / Kristiini erakogu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles