Rootsi politsei hoiatas muusikafestivalil liikuva vägistaja eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zara Larssoni esinemise ajal vägistati naine
Zara Larssoni esinemise ajal vägistati naine Foto: SCANPIX

Rootsis Norrköpingis Bråvalla muusikafestivalil liigub politsei teatel ringi vägistaja, kes vägistas vähemalt ühe naise.

Naine teatas politseile, et oli eile festivali lava ees rahvamassis, kui järsku mees teda seljatagant ründas, edastab iltasanomat.fi.

Naine sattus vägistaja haardesse umbes kella 22.30 paiku kohaliku aja järgi kui laval esines Rootsi laulja Zara Larsson.

«Naise sõnul kuulas ta Zara Larssoni esinemist, kui keegi temast kinni haaras ja tundis mehe intiimkehaosa oma alakehal. Naine ehmatas, tardus ja lõpuks põgenes ega näinud seetõttu, kes ründaja oli. Lisaks oli palju rahvast,» teatas politsei esindaja Christer Fuxborg.

Politsei pöördus festivalil olijate poole palvega anda tead, kas nad nägid juhtunut ja kes võis olla seksuaalsel eesmärgil ründaja.

Zara Larsson kommenteeris Twitteris: «Ole sa neetud, et lähed festivalil naist vägistama. Tekitad festivalil olevates naistes hirmu, sinu õige koht on põrgus».

Festivali turvatöötajad aitasid vägistatud naise haiglasse. Politsei teatel ei ole rünnatul tõsiseid vigastusi.

Politsei ei ole seni kedagi juhtunuga seoses kinni võtnud, kuid hoiatas festivalikülalisi, et vägistaja võib uuesti rünnata.

«Seksuaalprobleemidega isikud kasutavad suuri festivale oma haiglase kire rahuldamiseks,» tõdes Fuxborg.

Politsei teatel on nad saanud lisaks vägistamisejuhtumile teada veel neljast seksuaalse ahistamise juhtumist sellel festivalil.

Kolm päeva kestva muusikafestivali peaesinejad on Rammstein, Mumford&Sons, Volbeat ja Nightwish.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles