Prantsusmaa staarmängija on kallim kui Islandi 11 meest?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Pogba
Paul Pogba Foto: SCANPIX

Rootsi väljaanne Aftonbladet arvutas, milline on Islandi imekoondise ja korraldajariigi Prantsusmaa koondise mängijate turuväärtus.

Aluseks võeti mängijate kohta saada olev info nii enne EMi kui nüüdne seis, mil EMil on jõutud veerandfinaalideni.

Ilmnes, et islandlaste suur edu väljakul on kasvatanud nende turuväärtust märgatavalt. Islandi meeskonna 11 põhimängija koguhinnaks pakuti enne EMi natuke üle 37 miljoni euro, nüüd on hind kerkinud 69 miljoni euroni.

«Olen veendunud, et nii mõnigi meie seast saab pärast EMi väga hea pakkumise,» sõnas Islandi koondise kaitsja Ragnar Sigurðsson.

Hoolimata islandlaste edust ja oskustest jäävad nad siiski prantslastest staaridele alla.

Jalgpalliekspertide andmetel on Prantsuse koondise esinumber, poolkaitsja Paul Pogba juba üksinda kallim kui Islandi koondise 11 põhimängijat. Pogba väärtus olevat 70 miljonit eurot. Pogba praeguse jalgpalliklubi Juventuse teatel on selle mängija väärtus veelgi kõrgem, 100 miljonit eurot.

Prantsusmaa koondise 11 põhimängija hind arvatakse olevat üle 340 miljoni euro, mis on islandi 11 mehe hinnast ligi viis korda suurem.

Prantsuse koondislase, vasakkaitsja Patrice Evra sõnul on islandlased suurepärased juba selle tõttu, et nad suutsid lüüa inglasi.

«Mäng Inglismaaga näitas, milline on Islandi tegelik tase ja austame neid väga. Samas ei ole jalgpall kaotajatele ja meie eesmärgiks on Islandit võita. On võimatu, et me Islandile kaotaksime,» teatas Evra.

Island ja Prantsusmaa kohtuvad veerandfinaalis 3. juulil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles