Pildid ja video: IKEA avas mööblimuuseumi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi mööblipoodide kett IKEA avas eile Älmhultis mööblimuuseumi, milles näidatakse mööbli muutumist ja ajalugu.

Ärimees Ingvar Kampradi poolt asutatud IKEA avas oma esimese mööblipoe 1958. aastal eesmärgiga pakkuda odavat, kuid kvaliteetset mööblit, edastab AFP.

«Näitame muuseumis, milline on olnud IKEA areng, kuhu ta on nüüdseks jõudnud ja milline on tulevik. IKEAl on olnud nii edu kui läbikukkumisi, » teatas firma oma leheküljel.

Mööblimuuseum asub rohkem kui 7000 ruutmeetri suurusel alal ning seal on välja pandud 20 000 mööblieset ja IKEAga seotud objekti. Samuti saab tutvuda IKEA ostjate lugude ja kogemustega.

Mööblimuuseumis, mis on avatud kella 10.00 – 19.00, saab osaleda 45 minutit kestval ekskursioonil, mida pakutakse rootsi, inglise ja saksa keeles.

Muuseumihoones on külastajate jaoks restoran, kauplus ja loenguteruumid. Ka saab tutvuda IKEA asutaja Kampradi elu ja tegevusega. Väidetavalt alustas ta äriga juba viieaastasena, kui käis naabritele tuletikke, lilleseemneid ja pliiatseid müümas.

IKEAL on kauplusi 28 riigis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles