Ameeriklane leiutas enda väitel 1992. aastal iPhone'i ja tahab Apple'ilt miljardeid saada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i logo ja iPhone´i kasutajad
Apple´i logo ja iPhone´i kasutajad Foto: SCANPIX

Floridas elava ameeriklase Thomas Rossi sõnul leiutas tema 1992. aastal iPhone'i, kuid Apple varastas temalt idee.

Rossi tahtis oma nelinurksele puutetundlikule lugemisseadmele patendi saada, kuid kuna tal ei olnud raha, et patendi eest maksta, siis ta seda ei saanud, edastab The Telegraph.

USA patendiamet hülgas Rossi esitatud patendi 1995. aastal.

Rossi andis Apple'i kohtusse ja tahab saada kompensatsiooniks kümme miljardit dollarit. Mehe väitel sai Apple iPhone'i idee, kui vaatas läbi patendikandidaate, mis hüljati.

«Apple varastab ideid, iPhone ei ole selle firma loodud. Nad on varastanud veel mitme nutiseadme idee,» teatas ameeriklane.

Rossi nimetas Apple'i asutajat ja kunagist juhti Steve Jobsi labaseks vargaks, kes olevat kunagi ka ise tunnistanud, et nad varastavad teiste ideid.

Lisaks kümne miljardi dollari suurusele kahjutasule tahab mees saada Apple'i tulust 1,5 protsenti. Apple'i 2015. aasta müügitulu oli 235 miljardit dollarit ja selle alusel oleks see summa umbes 3,5 miljardit dollarit aastas.

Apple'i vastu kohtusse läinud mees joonistas kohtu jaoks ka pildi oma algupärasest iPhone'ist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles