Elu24 galerii! Maailmakuulus briti DJ Gilles Peterson tõi Muhu Muusikatallu sadu melomaane

Madis Sinivee
, foto - ja videoreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tulevikumuusika festival Juu Jääb sai Muhu Muusikatalus võimsa avapaugu, kui festivali peaesinejana astus lavale legendaarne BBC 6 Music saatejuht ja DJ Gilles Peterson Londonist.

Gilles Peterson on ka tuntud heliplaadikoguja, kuraator, produtsent ja plaadifirma boss. Igal aastal korraldab ta kahte suurt üritust - Worldwide Awards Londonis, mis on tema iga-aastane showcase, kus Gilles Peterson annab välja aasta muusikaauhinnad ja Worldwide Festival, mis on laienenud juba kaheks  festivaliks - üks Lõuna-Prantsusmaal juulis ja üks Šveitsis märtsis.

Tema  iganädalane raadiosaade  on eetris üle kogu maailma, Shanghais ja Sydneys, Prantsusmaal ja Saksamaal.

20. korda toimuva Juu Jääbi välisesinejate hulgas on lisaks ka Nigeeria juurtega soulilaulja Ola Onabule, lauljatarid China Moses USAst ja Şirin Soysal Türgist, bandoneoni mängijaOmar Massa Argentiinast ning DJ Thris Tian Suurbritanniast, Jukka Eskola Soul Trio, Michel Lethiec & Meccore Stringi kvartett ning duo Vera Kondratjeva (Handi-Mansimaa) ja Kristian Blak (Fääri saared).

Seekordne festival on lisaks juubeliaastale eriline ka seepärast, et esimest korda toimub festival Muhu Muusikatalus.

Vaata galeriist, kuidas Gilles Peterson tõeliselt käima tõmbas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles