Video: India paari kahtlustatakse Džomolungmale ronimise kohta valetamisest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägironijad
Mägironijad Foto: SCANPIX

India paari väitel ronisid nad kõrgeimale mäele Džomolungmale, kuid nüüd kahtlustatakse neid selle kohta valetamisest.

30-aastased Dinesh ja Tarakeshwari Rathod teatasid, et käisid Džomolungma tipus ära 23. mail, kuid kaasmägironijate teatel ei jõudnud nad sinna, edastab The Telegraph.

Paar pani sotsiaalmeediasse pilte, millel nad olevat kõrgeima mäe tipus, kaasa India politsei lipp, kuna nad mõlemad töötavad Punes politseinikuna.

Paar korraldas pärast kojujõudmist pressikonverentsi, millel selgitas, et nad lükkasid lapse saamise edasi, et oma eluunistust ellu viia.

«Käisime Džomolungmal ära, nüüd on meil aeg vanemateks saada,» teatasid indialased.

Kaasmägironijad asusid nüüd Rathodide vastasele rünnakule öeldes, et nende fotod on töödeldud, sest neid ei ole Džomolungma tipus kunagi nähtud.

Indialasest mägironija Satyarup Siddhantale tekitas eriti kahtlust foto, millel naine hoiab India lippu, sest see meenutab Džomolungmal temast endast tehtud ülesvõtet.

India meedia ja politsei asusid uurima, kas mägironijatest paar võib valetada.

Kogenud mägironija Surendra Shelke teatel tekitas temas kahtlust paari edastatud kuupäev mäele jõudmise kohta.

«Kahtlust tekitab see, et nende väitel jõudsid nad Džomolungma tippu 23. mail, kuid juba 5. juunil andsid nad pressikonverentsi. Neid nähti küll baaslaagris, kuid mitte tipu suunas liikunute ja tippu jõudnute seas,» teatas Shelke.

Shelke andmetel ei jõudnud paar mäel isegi mitte esimesse aklimatsioonitsooni, mis on Khumbu liustikus ja kuhu nad oleks pidanud jõudma 10. mail. Seega ei saanud nad jõuda 23. mail tippu.

India paari ronimist korraldanud Makalu Adventures teatel jõudsid nad sinna, sest seda kinnitas mitu šerpat.

Seda paari süüdistati ka 2014. aastal, sest siis ei olevat nad jõudnuda Austraalia Alpide kõrgeimale mäele Kosciuszkole. Nemad väitsid vastupidist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles