Eesti võistkonnad on seeniorite korvpalli EMil medalikursil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti 50+ naiskond avamisel
Eesti 50+ naiskond avamisel Foto: Erakogu

Serbias Novi Sadis toimuvad 24. juunist kuni 3. juulini FIMBA Euroopa 9. meistrivõitlused korvpallis seenioritele, millest võtab osa üle 100 võistkonna 22 riigist, sealhulgas  5 Eesti võistkonda 62 mängijaga. 

Senini pole Eesti võistkonnad FIMBA EM'idelt kuldmedaleid võitnud, küll aga on toodud kõige kirkamaid medaleid MM'idelt. Käesolevatel võistlustel on kõik Eesti võistkonnad saanud alagruppidest edasi ning võitlevad medalite eest.

Meeste 35+ vanuseklassis võistlev Mooste Mõis SK võistkond võitis esimeses kohtumises väga tugevat Serbia B võistkonda 77:69 (suuremad skoorijad Veljo Vares 38 p ja Helikar Haabma 17 p). Teises kohtumises alistati Sloveenia esindus 86:56 (resultatiivsemad Mario Polusk 25 punktiga, 23 punkti Veljo Vares, 19 Janar Heering). Alagrupi võiduga tagati pääs otse poolfinaali ning vastast oodatakse paarist Serbia B - Kreeka. Poolfinaalmäng toimub 1. juulil.

Naiste 45+ võistkond võitis veerandfinaalis kindlalt Lätit 47:26 ning kohtub poolfinaalis Ukraina naiskonnaga.

Naiste 50+ võistkond kohtub neljapäüeval, 30. juunil pikakasvulise Läti naiskonnaga. 50+ naiste vanuseklassis osalevad Venemaa, Soome, Horvaatia, Läti, Saksamaa kahe naiskonnaga, Tsehhi ja Eesti naiskond, vanusegrupis on rohke osavõtt ning esindatud tugevad korvpallimaad. Eesti naiskond võitis pingelises mängus Venemaad 35:31, teises mängus Saksamaad 45:24 ning kolmandas Horvaatiat 66:26 ning kindlustas alagrupi esikoha ja pääsu poolfinaali.

Meeste 60+ võistkond võitis veerandfinaalis Venemaa võistkonda 72:52 ning kohtub poolfinaalis Sloveeniaga.

Meeste 70+ võistkonna vastaseks poolfinaalis on Venemaa.

Poolfinaalid toimuvad Novi Sadis 30. juunil ja 1. juulil ning finaalid 2. ja 3. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles