Telekanal kinnitas, kes on Jon Snow isa! Fännid mõistatasid ära tema tegeliku nime?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kit Harington kuuenda hooaja eelviimases episoodis
Kit Harington kuuenda hooaja eelviimases episoodis Foto: SCANPIX

«Troonide mängu» viimane episood valmistas rõõmu neile vaatajatele, kes uskusid populaarsesse fänniteooriasse L+R=J.

Nimelt selgus kuuenda hooaja finaalis, et Jon Snow polegi tegelikult Ned Starki sohik, vaid hoopis Nedi õe Lyanna poeg.

Fänniteooria kohaselt oli Joni isa Daeneryse vend Rhaegar Targaryen, kes väidetavalt röövis Lyanna ja peitis ta torni, kus naine hiljem lapse sünnitas.

Episoodist ei selgunud Joni isa nime, kuid telekanal HBO kinnitas seda oma veebisaidil avaldatud graafikul, kus on kirjas Westerose tähtsamate tegelaste omavahelised suhted. Graafikust selgub, et Jon on tõesti Lyanna ja Rhaegari poeg.

Foto: HBO

Lisaks sellele levib internetis teooria, et Jon pole armastatud sohiku tegelik nimi. Kui Lyanna Brani nägemuses midagi Nedi kõrva sosistas, kuulsid teravama kõrvaga fännid sealt sõnakatket «-erys» ja järeldasid, et Joni nimi võib tegelikult olla Jaehaerys.

See nimi olevat loogiline, sest eelmiseid Jaeheryseid peeti headeks kuningateks.

Jaehaerys I oli neljas Targaryen raudtroonil ja teda tunti kui «Tarka», «Lepitajat» ja «Vana Kuningat». Tema pikal valitsemisajal riik õitses ja teda abistas õde/abikaasa Alysanne, kes veenis teda Öist Vahtkonda laiendama ja neile maad kinkima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles