Intsikurmu esinejate sekka lisandus viis uut nime

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Lukas andis TMW raames mitu esinemist. Sedakorda jazzi showcasel Vaba Laval.
Ingrid Lukas andis TMW raames mitu esinemist. Sedakorda jazzi showcasel Vaba Laval. Foto: Rene Jakobson

Täna avaldasid Intsikurmu festivali korraldajad viis uut artisti, keda külastajad saavad näha juba õige varsti – augusti esimesel nädalavahetusel Põlvas. Line-up sai täiendust Islandi aasta parima meesartisti ja albumi omaniku Agent Fresco näol. Veel saavad külastajad näha Ingrid Lukast, Micucut, Elise Joste’i ja Abandoned Elysiumi. 

Agent Fresco näol on tegu Islandi ühe populaarsema bändiga. Bändi laulja Arnór Dan Arnarson, kes oli Islandi 2015.aasta parim meesartist, ütleb, et Agent Fresco ei ole kunagi olemasolevaga leppinud, vaid nad on alati alati nii emotsionaalsel kui muusikalisel tasandil oma piire kombanud. Tsiteerides MTV kuulsat saatejuhti Halley Bondy’t, siis «tegemist on absoluutselt parima Islandi bändiga». Vaata ja kuula Agent Frescot:

Intiskurmu festivali programmijuht Martin Ruus: «Islandi ja Intsikurmu ühendus ja sümbioos on midagi, millest olen kaua unistanud. Ja nüüd saab see teoks.»

Kindlasti ei jää aga nende varju meie oma kohalik Ingrid Lukas, kes on ühele korralikule melomaanile juba teada-tuntud artist. Ingrid Lukast on kirjeldatud kui täiesti ebamaist muusikut, kes kingib kuulajale laule ja meeleolusid, mis avavad universaalseid teemasid väga isiklikul moel. Seejuures avatakse publikule muinasjutulist tantsivate haldjate, vaimude ja näkkide salamaailma, kärarikas suurlinna rütm lükkab lakkamatult edasi liikuma. Viimaks ujub kuulaja muusikalises meres, mis on nagu kaitsev embus ning mille algallikaks on tervendav vesi. Ingrid Lukase loominguga saad tutvuda näiteks siin: 

Micucu koosneb kahest andekast Eesti kutist: Mick Pedajast ja Uku Kübarast. Nende muusikat võib kirjeldada kui huvitavat elektroonilis-akustilist mixi, mida rikastavad ümberkaudsed mõjud. Poiste esimene lugu avaldati 2014.aastal ja nende loominguga saad tutvuda näiteks bandcampi lehel või Youtubes.

Leedust pärit tütarlapse Alise Joste’ga on võimalik samuti tutvuda Youtube vahendusel.  

Eestist pärit Abonded Elyseumi näol on tegu üsna mitmekülgse muusikaga, sest nad on midagi nii heavy-muusika sõpradele kui ka tehnilise muusika austajatele. Nende sõnul ei ole nad keskendunud liialt ühele žanrile. 

Intikurmu festival toob juba neljandat aastat kokku suve kõige esinduslikuma line-upi Põlvasse, Intsikurmu parki. Tuhanded festivalitajad saavad nautida parimat Eesti ja välismaa kaasaaegset muusikat ning erilist festivalimenu ning väisata öödiskot ning metsakino.

Festivali passid on müügil Piletilevis ning kuni 8.juulini saab neid soetada 35 euro eest. Kõige värskemat infot festivali kohta saab Facebookist ja kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles