Droon üllatas Šveitsi veepargi nudiste

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon
Droon Foto: SCANPIX

Šveitsi Berni veepargis asuva sauna- ja nudistipiirkonnas olnuid üllatas viimastel päevadel nende kohal lennanud droon.

Firmale Migros-Aar kuuluva  Bernaqua veepargi pressiesindaja Andrea Bauer kinnitas, et saunapiirkonnas end alasti mõnusalt tundnud inimesed märkasid mitmel korral drooni, edastab The Local.

«Klient teatas droonist esmalt vetelpäästjale, kes omakorda edastas saadud info turvamehele. Samuti teatati  juhtunust politseile. Veel ei ole teada, kas droonil oli kaamera, mis inimesi võis filmida,» lausus Bauer.

Veepargi esindaja teatel on ka varem seal droone lendamas nähtud ning park suhtub sellistesse intsidentidesse täie tõsidusega.

«Saunapiirkonnas on inimesed alasti või neil on minimaalselt riideid. Nende privaatsus on meile primaarne,» jätkas Bauer.

Šveitsis on keelatud droonide lennutamine üle paikade, kus on palju inimesi. Selleks on vaja ametnikelt nõutada eriluba.

Bernaqua veepargis on kaks saunatsooni, millest üks on mõeldud ainult naistele ning teine mõlema soo esindajatele. Samas on tegemist aladega, kus kõik on alasti.

Šveitsi Neuchâteli ülikool uurib, kuidas droonid mõjutavad šveitslaste elu, privaatsust, julgeolekut, terrorismiohtu ja muud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles