Staarakrobaat Vello Vaher: ma petsin publiku ära!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Vaher
Vello Vaher Foto: twitter.com

 

Pole vist eestlast, kes ei teaks tänaseks, et meie oma akrobaat ja trikitaja Vello Vaher osales Ameerika talendiotsingusaates ja pääses seal ka edasi.

Foto: Meelis Tomson

Kui Vellolt küsida, kust tuli üldse idee saates osaleda, jääb ta tegelikult vastuse võlgu.

„Ma ei või sellest rääkida, ma ei tea, kas ma saan sellest üldse kunagi rääkida, aga ma võin öelda, et see oli saatus,“ jääb mees salapäraseks.

Mees räägib, et ärevus enne ja pärast etteastet oli suur.

„Magasin ainult paari tunni kaupa, kui ma lõpuks Eesti tagasi jõudsin, magasin 11 tundi jutti, päeval kella kolmeni,“ naerab mees.

Foto: Meelis Tomson

Kuigi Vello on tuntud terve oma perega, ühiselt tehakse tsirkusekooli, antakse erinevaid treeninguid, siis saatesse läks mees üksinda.

„Peredega käib iga teine. Ma võin Eestis olla perenumbriga tore, aga maailmas kedagi sellega pahviks lüüa... Üksikuna mõjusin ma ilmselt paremini. Kiilakas inglise keelt purssiv vanamees, läks ilmselt rahvale paremini peale,“ arvab ta. „Aga ma ise olen endast üsna heal arvamusel ja painduvust ja hulle trikke kokku naljalt ei panda. Ma teadsin, et sellega ma saan oma jah’id kätte.“

Mees tunnistab, et eelkõige ületas ta iseennast ja loodab, et tervis vastu peab.

„Petsin sellessuhtes publiku ära, et ma olen täna palju paremas vormis, kui siis.“

„Minu soov on jõuda võimalikult kaugele ja paljudesse voorudesse, et näidata võimalikult palju trikke. Tahan näidata oma unistuste trikke, ma nimetan neid lollideks ideedeks, aga tahan teha trikke, mida ma ei ole varem teinud. Ma usun, et ameeriklased armastavad selliseid trikke,“ vihjab ta YouTube’i klikkidele, et mustkunst ja trikid lähevad hästi peale.

Foto: Meelis Tomson

Praeguseks hetkeks on Vello videot YouTube’is vaadatud üle 800 000 korra. Ja see on alles algus.

Trikk, mida mees esitas oli täiesti 101% saate tarvis valminud. „Kogu konstruktsiooni tegin ma oma kätega valmis,“ seletab mees, kelle jaoks algas töö juba oktoobris, kuigi casting ise leidis aset 31. märtsil.

Etteaste polnud pelgalt hüppamine ja jõunumber, sellel oli suurem tähendus. „Minu jaoks oli see enamat kui lihtsalt etteaste, kui seda vaadata, siis ma liigun alt üles, läbi raskuste. Minu elufilosoofia on alati olnud „läbi raskuste tähtede poole“ ja seda oli ka see etteaste.“

Kas mõni teine eestlane võiks talle saates konkurentsi pakkuda ja kuidas seda saavutada?

„Tööd teha! Väga palju tööd teha! Kui inimene arvab, et ta on hea ja avaneb see võimalus, siis muidugi minna!“

Pärast uudistekünnise ületamist Eestis, vuras huvilisi Vaheri trenni rohkem kui varem.

„Ütleme nii, et Eesti tingimustes, kui sa pildis oled, on trennis rohkem inimesi, kutsutakse esinema. Selline kaudne tulu. Kuhu see saade aga edasi viib, näitab aeg. Mulle tundub, et lapsed on suured, oleme koos esinenud küll ja küll, nüüd on minu aeg!“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles