Surfilaager korraldatakse keskkonnasäästlikult

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surfilaager 2016 pressipäev
Surfilaager 2016 pressipäev Foto: Madis Sinivee

7.-10. juulil toimuv Surfilaager on purjelaua, lohesurfi ja SUP-i harrastajate kohtumispaik. Olulisel kohal on ka sellel aastal loodussäästlikkus, sest looduskaitsealal toimuv üritus sobib surfarite mõttemaailma ning eluviisiga kokku. 

Nagu mitmel eelneval aastal, varustatakse Surfilaagris külastajaid prügikottidega, sorteeritakse jäätmeid ning suunatakse prügi taaskasutusse. Lisaks juuakse laagris vaid korduskasutatavast laagritopsist ning toimub TVO korraldatav lasteetendus «Mida Juku jäätmetest ei õpi, seda Juhan ei tea».

Surfilaagri peakorraldaja Helen Unti sõnul soovitakse keskkonnasõbralikku suhtumist juurutada nii laste kui täiskasvanute seas, samuti ärgitada ka teisi festivale sama rada järgima. «Usume, et lastes keskkonnateadlike hoiakute kujundamine mõjutab nii nende vanemaid kui tänaste noorte käitumist täiskasvanuks sirgudes. Mis puudutab Surfilaagrit, siis peale laagritopsi kasutuselevõttu on ala juba visuaalselt puhas ning prügi maas ei vedele. Ärme unusta, et laagri territoorium paikneb looduskaitseal ja RMK metsas, mille hoidmine peaks meile olema südameasi,» lisas Unt. 

Laagrialale on paigaldatud erivärvilised jäätmete sorteerimisjaamad ning TVO vastutab pakendite taaskasutusse jõudmise eest. “Eraldi kogutud pakendid on võimalik suunata taaskasutusse. Sellega vähendatakse nii keskkonna reostamist kui vajadust kulutada uut looduslikku ressurssi erinevate toodete valmistamiseks,” täpsustas TVO juhatuse liige Kristiina Dreimann-Azojan. 

TVO on Surfilaagriga juba neli aastat koostööd teinud, hoolitsedes jäätmesorteerimise võimaluste eest. Sel aastal panustatakse ka haridusprogrammi ning juhendatakse toitlustajaid. Prügikotid kingib laagrilistele Kodupaber. 

Surfarid ja teised surfisõbrad veedavad mõnusalt aega 7.-10. juulil Roosta Puhkekülas. Neli päeva kestev festival pakub aktiivset puhkust igas vanuses suvenautlejale, oma teha on vaid kohaletulek ja hea tuju! Samas, kui seda pole, siis Roostal rannamelu ja mändide vahel on see kerge taas tekkima! 

Festivali info kodulehel ja Facebookis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles