Munk tabati lennujaamas nunna skeletiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
pealuu
pealuu Foto: SCANPIX

Kreeka lennujaamas peeti kinni Küprose päritoluga munk, kelle pagasist leiti ühelt nunnalt pärinenud luude jäänuseid. Mehe sõnul oli ta pühaku luudega teel kloostrisse, vahendas Reuters.

56-aastane küproslane peeti kinni pärast seda kui turvateenistus avastas tema kohvrist riidesse mähitud kolba ning luude jäänused. Kõne all olev nunn olevat surnud neli aastat tagasi. Politsei sõnul polnud tegu Kreeka või Küprose ortodoksi kirikute pühakuga, küll aga oli kadunuke olnud ühe Küprose nunnakloostri asunik. Just sinna oli lennujaamas kinni peetud munk teel.


Kreeka ortodoksi traditsioonide kohaselt on pühakute jäänuste austamine väga levinud. Kirikulised võivad  kummardada nunna jäänuseid ka siis kui viimane pole ametlikult pühakuks tunnistatud. Paljudes kirikutes pannakse au sees hoitavad jäänused avalikult nähtavale, et usklikud saaksid neile suud anda ja puudutada. Luude kõrvale asetatakse tihti ka kast annetuste kogumiseks.


Ühe juhtumist kuulnud Küprose piiskopi sõnul võis kinni peetud munga teo taga olla rahaline huvi.
Munk vabastati, kuid talle esitati süüdistus nii varguses kui surnu jäänuste rüvetamises. Lisaks peatati kolmeks kuuks ka tema ametialased kohustused, et mees ei teatanud oma kloostrist lahkumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles