Augustibluusi teine peaesineja on kahekordne Grammy nominent

Meisi Volt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA laulja Earl Thomas
USA laulja Earl Thomas Foto: Promopilt

5. ja 6. augustil Haapsalus toimuva festivali Augustibluus teine peaesineja on paljude auhindadega pärjatud USA laulja Earl Thomas. Californiast pärit lauljat on nimetatud üheks käesoleva kümnendi olulisemaks bluusmuusikuks. Augustibluusi pealavale astub Thomas teise festivalipäeva õhtul.

Kahekordne Grammy nominent Earl Thomas on võitnud ka neli San Diego muusikaauhinda ning Best of Blues Awards on teda tunnustanud võitjana parima meesvokalisti, parima kaasaegse artisti, parima albumi ja parima laulukirjutaja kategooriates. Thomase loo «I Sing the Blues» laulis kuulsaks ei keegi muu kui Etta James.

Augustibluusi programmijuhi Raul Ukareda sõnul on Earl Thomas tõenäoliselt üks järgmine Bobby «Blue» Blandi ja Solomon Burke'i tüüpi ,«suur bluusilaulja».Kõigele lisaks on ta ka geniaalne laulukirjutaja, kelle lugusid laulavad isegi sellised gigandid nagu Tom Jones ja paljud teised,» lisas Ukareda.

Bluusmuusikule ebatüüpiliselt sai Thomase karjäär alguse muusikakõrgkoolis – Humboldti kolledžis, Californias. Õpingute kõrvalt kohalikes väikestes klubides hädavajalikku elukogemust kogudes sai Thomasest kiiresti koduosariigis nõutud nimi, mis viis peagi ka esimese albumi salvestamiseni. Aastal 1991 ilmunud debüütplaat «Blue... Not Blues» pälvis üleriigiliselt palju positiivset kriitikat ja vaid aasta hiljem tegi Thomas Euroopa debüüdi mainekal Montreaux Jazz festivalil. Peagi järgnesid esinemised mitmetel teistelgi Euroopa festivalidel, sealhulgas koos Elvis Costello ja BB Kingiga. Tänaseks on Earl Thomas tuntud üle terve bluusimaailma.

Foto: Tiit Mõtus

Augustibluusi korraldaja Indrek Ditmanni sõnul on lähiajal festivali programmi lisandumas ka kaks kodumaist eriprojekti, mille raames astuvad lavale mitmed Eesti muusika suurkujud. «Festivali programm on hoogsalt täienenud ning juuli esimestel päevadel leiab lõpliku ajakava koos artistide tutvustustega festivali kodulehelt,» lisas Ditmann.

Tänavune Augustibluus toimub Haapsalus 5. ja 6. augustil. Festival viib bluusilainele kogu Haapsalu ning muudab linna hea muusika sõprade jaoks tõeliseks paradiisiks. Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele paljudes rahvusvahelistes muusikaväljaannetes, on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus. Festivali passid on müügil Piletilevis ning juuni lõpuni maksab festivali pass 39 eurot. Lisainformatsiooni leiab kodulehelt www.augustibluus.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles