Silmad vees: Ikevald Rannapi lugu kõlas Inglismaal 400 noore esituses

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikevald Rannap koos Chris Eutoniga
Ikevald Rannap koos Chris Eutoniga Foto: Peter Heyworth

Ikevald Rannap käis Blackburnis, andis intervjuu BBC Radio Lancashire’s ning osales maineka lauluvõistluse žüriis. Iga koor pidi esitama tema kirjutatud loo «Genius».

Laulja ja laulukirjutaja Ikevald Rannapi lugu «Genius» võitis BBC Radio Lancashire John Gillmore saates esikoha märtsikuus. Neljapäeval käis Ikevald intervjuud andmas BBC Radio-s, mis on üks suurimaid maakondlikke raadiojaamu pärast Londonit ning arvatav kuulajate hulk saatel oli ligikaudu 150 000 inimest.

Reedel toimus Last Choir maakondlik koorivõistlus, kus igal kooril tuli esitada võidulugu «Genius» ning üks lugu omal valikul. Võistlus toimus Blackburni suurimas teatris King Georg Hall-s, kus oli pealtvaatajaid oli ligi 1500 inimest lisaks 400-le lapsele, kes olid koorides.

Ikevald oli üks neljast žüriiliikmest. Žüriisse kuulus veel dirigent Tom Newall, ooperilaulja Sean Ruane ja laulukirjutaja Chris Eaton. Chris on kirjutanud mitmeid lugusid Cliff Richardsile, Amy Grantile ning on võitnud mitmeid laulukirjutamisauhindu. Chris oli ka lauluvõistluse žüriis ning valis välja Ikevaldi laulu 7 parima hulka. Chrisile meeldis Ikevaldi lugu koguni nii palju, et ta tegi talle ettepaneku sügisel ühiselt mõned laulud koos kirjutada.

Foto: Peter Heyworth

«Kui ma heliproovi läksin ja kuulsin, kuidas noored lapsed laulsid mu lugu, siis suu vajus lahti ja pea tänulikkuse pisarad hakkasid voolamagi. Selline tunne oli nagu see oleks unenägu – see tundus nii ebareaalne. Olen alati tahtnud, et minu poolt kirjutatud muusikal oleks positiivne mõju inimestele ning kui nägin, et lapsed – kes vajavad kõige rohkem hoolitsust ja eneseusku – minu lugu laulavad, see oli lihtsalt nii liigutav,» rääkis Ikevald, et ta süda täitus tähenduslikkusega ja silmad veega.

«Lootsin, et saab heliproovis need tunded välja elada ja teiste mainekate žüriiliikmetega ikkagi 1500 pealise publiku eest tõsisena näida – aga võta näpust – üks koor laulis seda lugu nii siira veendumisega võistluse ajal, et väike pisarapoiss oleks peaaegu välja pääsenud. Õnneks oli saalis pime ja keegi ei näinud,» ütles Ikevald.

Võistluse võitis Tarletoni 55-liikmeline põhikooli koor. «Nende koor võitis mu südame ja kõrvad esimesest noodist,» kommenteeris võitja valikut Ikevald.

Võistluse kordus kantakse üle BBC Radio Lancashire-s üle neljapäeval kella 17-st. Järgi saab kuulata võistlust siit.

Vaata videost Ikevaldi uue loo «Hit me with your Tears» esitust ja intervjuud BBC Radio-s!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles