Filmifestival DocPoint Tallinn: ilus, sisukas ja ärritav!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto filmist «Pink Saris», režissöör Kim Longinotto
Foto filmist «Pink Saris», režissöör Kim Longinotto Foto: Docpoint

Teist korda aset leidev rahvusvaheline dokumentaalfilmide festival DocPoint Tallinn
toimub 27. –30. jaanuaril kinos Sõprus ja KUMU auditooriumis. Esmakordselt saab DocPoint Tallinnal nautida ka Eesti dokumentaalfilme, nendest üks on Lennart Merist kui filmitegijast kõnelev «Tantsud linnuteele».

Programm on ka seekord intrigeeriv ja ettearvamatu ning peaks pakkuma midagi kõigile neile, kes tahavad tänaste teemade kohta rohkem teada kui massimeedia võimaldab. Filmid on valitud ilusad, sisukad, aga ka mõneti ärritavad.

Nelja päeva jooksul tuleb kinolinale 28 filmi maailma eri paigust, nende hulgas näiteks Leipzigi festivali võitja «Viinavabrik» ja aasta poliitilised hittdokumentaalid «Roheline laine» ja «Roosad sarid».

Kavas on veel mitmed muusikafilmid nagu «Lemmy» ja «Jose Gonzaleze ebatavaline tavaline elu», Tšehhi autori Helena Třeštíková mini-retrospektiiv «Rene», «Marcela» ja «Katka», pangakriisi tagamaadest rääkiv «Inside Job», ja paljud teised. Kuuba kultuurist ja elust räägib reggaetoni muusika-dokk «Cubaton».

Nagu eelmisel, nii ka sel aastal tulevad paljude filmidega kaasa külalised, režissöörid või filmitegelased, kes avavad filmide tausta ja vastavad meeleldi publiku küsimustele.

Üheks selleaastase festivali peakülaliseks on Helena Třeštíková, kes on tuntud ennekõike kui pikaajaliste vaatluse tüüpi dokumentaalfilmide looja. Paljud tema filmidest on pärjatud auhindadega Berliini, Karlovy Vary ja Leipzigi filmifestivalidel, samuti Euroopa Filmiakadeemia poolt. Oma dokumentalistika stiili seletab Třeštíková nõnda: «Kui ma saan kedagi jälgida pikaajaliselt tähendab see, et ma saan näha, mis on eriline või unikaalne selles inimeses, kuid minu üleüldisem taustaidee on, et igapäevane elu on huvitav.

DocPoint Tallinna piletihind jääb tänavu samaks: eelmise aasta 25-kroonine pilet maksab nüüd teises vääringus sama hinna – 1.60 eurot. Piletid on saadaval alates 13.jaanuarist Piletilevis ja kinodes enne seanssi.

Jaanuarikuine DocPoint Tallinn on Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi üks suursündmusi.


Vaata lähemalt festivali veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles