Monaco vürstiriik-jaht

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streets of Monaco jaht
Streets of Monaco jaht Foto: elitechoice.org

Monaco väikeriigis elavatel miljardäridel on tulevikus kallis kodulinn olemas ka siis, kui nad seilavad sellest tuhandete kilomeetrite kaugusel.

Selle eest kannab hoolt Suurbritannia luksusjahtide firma Yacht Island Design, mille uusim mudel on Monaco vürstiriiki meenutav jaht, kirjutab news.com.au.

Streets of Monaco jaht on 155 meetrit pikk alus, millel on olemas kõik vürstiriigi tähtsamad vaatamisväärsused.

Jahi tekil on Monaco vormel-1 Grand Prix tänavarada ja selle ümber ehitised. Rada ei ole lihtsalt kaunistus, vaid sellel saab sõita kartautodega.

Pardal on ka kuulus Monaco kasiino, Paris ja Loews hotellid ning La Rascasse restoran.

Omaniku sviit meenutab välimuselt Monaco vürstipaleed. See on kolmekordne ja selle suurus on 1460 ruutmeetrit.

Sviidil on kamin, eraaed, bassein  ja päikesetekk.

Ka omaniku külaliste jaoks on luksuslikud kajutid. Alusel leidub nii 135 ruutmeetriseid tavakajuteid kui ka 365 ruutmeetriseid VIP kajuteid.

Jahi ehitaja sõnul mahub nendesse kuni 16 külalist.

Luksusjahil on ka ilusalong, raamatukogu, kino, kaks mootorpaati, veeskuutreid, väike allveelaev, spordiväljak-helikopteri maandumisplats ja kosk.

Jahi meeskonna liikmete arv ulatub 70.

Kinnitamata andmetel maksab see luksuslik veesõiduk üle 800 miljoni euro.

Pärast Monaco vürstiriik-jahi valmimist võtab Briti jahifirma ette Vaikse ookeani saared.

Monaco Vürstiriik (prantsuse keeles Principauté de Monaco; monegaski keeles Principatu de Munegu) on linnriik, mis asub Vahemere ja  Prantsusmaa vahel Prantsuse Rivieral (Côte d'Azur).

Monaco on kõige tihedamini asustatud riik maailmas. Monaco pindala on 1,95 ruutkilomeetrit ja rahvaarv üle 32 000. Riigipea on vürst Albert II.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles