Pianist Kadri-Ann Sumera annab soolokontserdi

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pianist Kadri-Ann Sumera annab Viljandis soolokontserdi.
Pianist Kadri-Ann Sumera annab Viljandis soolokontserdi. Foto: Erakogu

Kolmapäeval, 19. jaanuaril kell 18.30 toimub Viljandi muusikakooli orkestrimajas pianist Kadri-Ann Sumera soolokontsert pealkirjaga „Maskid“.

Kava ääristavad kahe suure poola helilooja- Fryderyk Chopini ja Karol Szymanowski teosed. Mõlema loomingut iseloomusta peenus ja delikaatsus, detailide täpsus ja väga väljatöötatud muusikaline faktuur.

Szymanowski tsükkel „Maskid“ on väga värvikas, lausa teatraalne ning äärmiselt laia värvispektriga teos. Sünget joont jätkab ka Chopin. Nii tema Ballaadid kui Poloneesid on suurejoonelised, heroilised jutustused inimhinge traagikast ja üksildusest.
Üliintensiivsele ja ekspressiivsele esimesele poolele vastandub õrn, tundlik ja sissepoole pööratud Schuberti muusika teises pooles.

Sama kavaga toimub kontsert ka 26. jaanuaril Tartu ülikooli aulas (sarjas "Valge klaver") ja 21. jaanuaril Eesti muusika- teatriakadeemia kammersaalis.

Kadri-Ann Sumera on õppinud Tallinna muusikakeskkoolis, Eesti muusikaakadeemias ning Kölni muusikakõrgkoolis. Oli aastatel 2000/1 DAAD (Deutsche Akademische Austauschdienst) stipendiaat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles