Lavaka noored näitlejad ja kultuuriklubi Kelm avavad sügisel uue teatri

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavaka noored näitlejad ja kultuuriklubi Kelm avavad sügisel uue teatri
Lavaka noored näitlejad ja kultuuriklubi Kelm avavad sügisel uue teatri Foto: Lea Tammik

EMTA Lavakunstikooli 27. lennu kasvandikud eesotsas dramaturg Karl Koppelmaaga avavad sügisest kultuuriklubis Kelm oma teatri. 

Koostöö sai alguse, kui 27. lennu üliõpilased tõid Kelmis lavale kolm lühilavastust koondnimetusega “KASSETT”. Nüüdseks on ühised plaanid projektlavastusest suuremaks kasvanud ning sügisest avatakse koos juba päris püsiva programmiga teater. Hetkel on asjad nii kaugel, et kogutakse hooandja vahendusel teatrile vajaliku inventari soetamiseks toetust: http://www.hooandja.ee/projekt/tehkem-kelmi-teater

Kultuuriklubi Kelm programmijuht ja üks asutajatest Uku Talmar ütleb: “Vaadates meie senist suunda noorte artistide kasvulavana, on teater tegelikult väga loogiline järgmine samm. Lisaks on 27. lennu tegelastega meil samuti juba pikka aega väga tihedad loome- ja sõprussuhted olnud, nii et see on kõik väga loomulikult edasi arenenud.”

Üks ettevõtmise peamistest juhtidest, 27. lennu dramaturg Karl Koppelmaa kommenteerib asja nõnda: “Kuna loodame, et meie tegevuse tulemuseks on omapärane noortekultuuri renessanss ja värske kevadine vohamine, siis eestvedavaks jõuks on peamiselt esinemiskunstidega tegelevad heal tasemel noored, kuid tegelikult piiranguid ei ole – head ideed kuulan alati huviga ära.”

Teatri jaoks vajaliku inventari soetamist saab Hooandja keskkonnas toetada kuni 20. juunini. Sel reedel (17.06) toimub kultuuriklubis Kelm ka maskeraad, mille tulud lähevad samuti otseselt teatrile vajalike tarvikute ostmiseks.

Kultuuriklubi Kelm on 2014. aasta aprillist tegutsev klubi, mis pakub huvilistele võimalust osa saada tihedast ja mitmekülgsest kultuuriprogrammist nii looja kui osalejana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles