Suitsu- ja avariiderohke Summer Bash 2016 driftivõistlus tõi rahvusvahelise poodiumi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Summer Bash 2016 driftivõistlus, avarii
Summer Bash 2016 driftivõistlus, avarii Foto: Erakogu

äinud nädalavahetusel võisteldi auto24ringil neljas eri prodrifti sarjas-Eesti MV, Läti MV , Leedu MV ja uues Balti meistrivõistluste sarjas.

Ilmataat seekord päris driftija ei olnud ja esimene võistluspäev möödus stabiilses vihmas. Kuna drift toimub iga ilmaga, kuid sõitjad ja pealtvaatajad kallis vara, otsustati pikendada laupäevaseid trenne, ning lükata ohutust silmas pidades kvalifikatsioonisõidud pühapäevasele päevale. 

Foto: Erakogu

Pühapäeval olid 37 PRO-klassi sõitjat oma klassi väärilised. Kuiva ilmaga kasvasid uue ülesseadega rajal kiirused kohati lausa hirmuäratavaks arvestades seda, et sõideti raskete heinapallide ja rajapiirete vahel. Sõitjate suust kõlas kommentaare stiilis „viies käik ja 180km/h“. Isegi Eesti kogenuim driftija Kristjan Salmre mainis, et pärast sõitu oli „värin“ sees. Siiski leidus ka kuiva ilmaga mitmeid lõunanaabreid, kes metallpiirdeid ja heinapalle päris tõsiselt tabasid. Õnneks jäid juhid terveks ning enamus autodestki olid hiljem rajal tagasi.

Foto: Erakogu

Võistlus ise oli ääretult suitsurohke ning pinev kuni viimaste hetkedeni. Kvalifikatsiooni võitis Läti võistleja Inguss Jekabsons, kelle stabiilsuse järgi pakuti juba treeningsõitudes, et „see mees on vist küll top 3-s“. Ingusele järgnesid Ignas Daunoravicius Leedust ja Harold Valdma Eestist.

Foto: Erakogu

Päeva põnevaima sõidu pealtvaatajate reaktsiooni tegi Henri Kivimägi, kes kahjuks eksimuse tõttu avaringist edasi ei pääsenud.

Lisaks neile hakkasid poodiumikohtadele võitlema veel 15 Eesti,10 Läti ja 9 leedu võistlejat.

Eesti kastanid tõid tulest välja Jarmo Luht, Harold Valdma ja Mihkel-Norman Tults, kes platseerusid eri klassides poodiumikohtadele.

Võistluse lõpptulemused

Balti MV/Baltic Drift Championship

1.Harold Valdma

2.Inguss Jekabsons

3.Jarmo Luht

Eesti MV

1.Inguss Jekabsons

2.Jarmo Luht

3 Mihkel-Norman Tults

Läti MV

1.Inguss Jekabsons

2.Ivo Cirulis

3. Silvestrs Dziedatajs

Leedu MV

1.Inguss Jekabsons

2.Jarmo Luht

3 Mihkel-Norman Tults

Järgmine ja veelgi grandioossem driftisündmus saab toimuma 09-10.07.2016 Laitse Rallypargis, kus saab toimuma NEZ Drift Challenge ehk Põhja-Euroopa meistrivõistluste etapp driftis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles