Prantsusmaal rünnati ramadaani perioodil alkoholi müüvat baaridaami (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baaridaam
Baaridaam Foto: SCANPIX

Prantsusmaa lõunaosas Nice´is rünnati ja peksti läbi baaridaam, kes eile alanud moslemite tähtsa püha ramadaani ajal müüb alkoholi.

Mosleminaine oli baaris üksinda, kui sinna sisenes kaks meest, kes osutasid baaris olnud alkoholipudelitele ja üks meestest ütles naisele araabia keeles, et ramadaani ajal ei tohi alkoholi müüa, edastab The Local.

Teine mees lisas, et kui ta oleks jumal, pooks ta alkoholipakkuja üles.

Pärast mõningast sõnavahetust naisega kaks meest lahkusid, kuid siis tulid tagasi ja ründasid naist, lüües teda näkku. Vigastatud naine kukkus põrandale.

Juhtum jäi turvavideole, mis anti üle politseinikele, kes seda juhtumit uurivad.

Ohvri sõnul on tal raske uskuda, et selline asi toimus temaga ja veel Prantsusmaal.

«Alkoholi müümine ja pakkumine ei tähenda seda, et ma olen oma usu maha salanud. Täidan baaridaamina oma tööülesandeid, olin baaridaam ka Tuneesias, kus mul selliseid probleeme ei tekkinud. Ma ei suuda uskuda, et Prantsusmaal, kus ollakse väga liberaalsed, saab keegi alkoholi pärast peksa,» teatas naine.

Nice´i politsei tegi ründajad kindlaks, kuid neid ei ole veel kinni võetud.

Nice´is toimus umbes samasugune juhtum ka 2014. aastal, kui vandaalid ründasid moslemile kuuluvat kauplust, kuna ta müüs sealiha sisaldavaid toite. Ründajate arvates oli poeomanik usust taganeja. 

Ramadaan on islami kalendris üheksas kuu, mis kestab sõltuvalt aastast 29 – 30 päeva. Moslemid paastuvad, palvetavad ja tegelevad sel ajal heategevusega. Tõlkes tähendab «ramadaan» kuivanud maad, toidu vähesust ja kuumust. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles