USA eksastronaut sai mõrvasüüdistuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Halsell
James Halsell Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide endine astronaut, kes käis viiel missioonil ja kes aitas oma riigil pärast Columbia süstikukatastroofi uusi lende ette valmistada, sai süüdistuse mõrvas.

Alabama politsei pidas sel esmapäeval kinni 59-aastase James Halsell Jr pärast liiklusõnnetust, milles hukkusid 11-aastane Niomi Deona James ja 13-aastane Jayla Latrick Parler, edastab nypost.com.

Politsei andmetel oli Halsell Chrysler 300 roolis kui ta masin teel Ford Fiestaga, milles olid kaasreisijateks kaks tüdrukut, kokku põrkas. Mõlemad lapsed lendasid kokkupõrke tagajärjel autost välja ja hukkusid. Ford Fiestias olnud kaks täiskasvanut said vigastada ja nad viidi haiglasse.

Uurimine näitas, et alkohol ja kiirus olid Tuscaloosa lähedasel 82. teel aset leidnud liiklusõnnetuse põhjuseks.

Ei ole teada, kas pensionil oleval Halsellil on juba advokaat.

NASA leheküljel olevas biograafias on kirjas, et Halsell asus kosmosetööstuses tööle 2006, varem oli ta astronaut, kes osales alates 1994. aastast viiel kosmosemissioonil.

1990. aastal astronaudiks saanud Halsell oli karjääri jooksul 1250 tundi kosmoses. Lisaks teguteses Louisianast pärit mees lenduri ja katselendurina.

Halsell juhtis NASAs meeskonda, mis käivitas pärast 2003. aasta katastroofi süstikuga Columbia uut lennuprogrammi.

Pärast NASAst pensionile jäämist asus Halsell tööle Utahis kosmosefirmas ATK Launch Systems. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles