Uus kollektiiv Karl Petti Band ja Argo Vals Band sellel laupäeval Von Krahli teatrisaalis

Meisi Volt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Petti Band
Karl Petti Band Foto: Maris Tomba

Sellel reedel ja laupäeval annab Tartu Genialistide Klubis ja Tallinnas Von Krahli teatrisaalis oma debüütkontserdid uus kollektiiv Karl Petti Band. Reedel Genialistide Klubi kontserdil astub lisaks Karl Petti Bandile üles ka Argo Vals oma soolokavaga, laupäeval Von Krahli teatrisaalis rikastab kontserdiõhtut Argo Vals Band.

Karl Petti on kitarrist ja helilooja, kes on olnud kaastegev ansamblites Argo Vals Band, Cirkl, Animal Drama, vonKuusk ja Talamak. Karl Petti Bandi kuuluvad lisaks kollektiivi eestvedajale bändikaaslased Talamakist (Siim Avango, Argo Vals, Hans Kurvits) ja 2014. aasta Noore Jazzitalendi auhinna laureaat, pianist ja helilooja Kirke Karja.

«Tean Karli ajast, mil tema mängis klassikalist kitarri ning mina klassikalist klaverit. Kuidagi jõudis toona tema kaudu minuni info sellisest bändist nagu Jaga Jazzist, mis muutus üheks mu lemmikuks,“ kommenteerib Kirke ja lisab: „Nüüd talvel kuulsin Karli lugusid ja olin isegi natuke kade, et Eestis on selline natuke Jaga Jazzisti moodi täiesti omanäoline kollektiiv, aga et ei saa ise seal musitseerida. Kui märtsis Karl küsis, kas tahaksin mõned kontserdid tema bändiga kaasa teha, käisin mitu päeva lihtsalt naerulsui ringi, sest see materjal on ikka tõeliselt kihvt.»

Eesolevad kontserdid on tähendusrikkad ka Argo Valsi jaoks, kes on varem Karl Pettiga mänginud erinevates bändides ning koos muusikat salvestanud: «Karli bändil on väga hea meel esitleda sügisel ilmuva «Karl Petti EP» materjali, mis on võrreldes eelmisel aastal ilmunud «Talamak EP-ga» teinud edasi jõulise hüppe. Neid lugusid on lihtsalt nii lahe mängida ja Karli ideed kõlavad terviklikumalt kui kunagi varem. Ka minu bändil on pakkuda midagi, mida varem esitanud pole, kuid sellest täpsemalt juba Tallinna kontserdil. Näeme!»

Üritus Genialistide Klubis algab kell 21.30 ja Von Krahlis kell 21.00. Esimene bänd astub Tallinnas lavale tund ja Tartus pool tundi pärast algusaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles