Pildid: metsa jäetud jaapani poiss andestas isale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapanis Hokkaido saarel Nanae lähistel jätsid vanemad halvasti käitunud poja mõneks ajaks üksinda metsa, kuid kui nad tagasi tulid, ei leidnud nad last eest.

Poiss oli kuus ööpäeva metsas ja seal oleva sõjaväebaasi hoones, enne kui ta leiti, edastab BBC.

44-aastane isa Takayuki Tanooka sõnas pärast poja leidmist pressile, et tema ja ta naine jätsid poja 28. mail vaid hetkeks metsatukka, kuid ta kadus. Nad ei julgenud alguses politseile ja päästjatele tunnistada, et nemad on intsidendis süüdi.

Käivitati suur päästeoperatsioon, laps leiti möödunud reedel kadumispaigast 5,5 kilomeetri kaugusel asuvast sõjaväebaasi hoonest, kus ta oli öise jaheduse eest peavarju saanud. Seal oli ka vett, mida ta juua sai.

Yamato Tanooka viidi pärast leidmist haiglasse kontrolli, kuid raskeid terviseprobleeme tal ei täheldatud. Küll aga oli tal nälg, kerge veepuudus ja hüpotermia.

Isa teatas meediale, et ta kahetseb poja metsa jätmist, samas rõõmustades, et poeg talle selle intsidendi andestas.

«Minu poeg ütles, et olen hea isa ja ta andestab mulle,» lausus mees pisarad silmas.

Poiss eksles pärast vanemate poolt mahajätmist metsas kaotades suuna, pärast viietunnist teekonda jõudis metsas olevasse baasi. Seal sai ta vett juua ja seadis end kahe madratsi vahele magama.

Politsei teatel ei esitata vanematele lapse hooletusse jätmise tõttu süüdistust. Samas aga hakkavad lapsega juhtunu tõttu pere kontrollima lastekaitsjad ja sotsiaalametnikud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles