Talvegala toob Viljandisse parimad pärimusmuusikud

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näppepillikvartett Gjangsta.
Näppepillikvartett Gjangsta. Foto: Peeter Langovits

Viljandis asuvas Eesti pärimusmuusika keskuses toimub järgmisel reedel, 21. jaanuaril suur ülevaatekontsert, millel astuvad lavale paljud praeguse aja kõige säravamad pärimusmuusikud.

Kontserdi kunstilise juhi Ando Kivibergi teatel astub Pärimusmuusika aida suures saalis vaatajate-kuulajate ette kümmekond sooloesinejat ja kaks ansamblit. Tema hinnangul on noorema ja keskmise põlvkonna pärimusmuusikute seas palju häid ja väga häid artiste, kelle seast esinejate valik tehtigi.

“Tegu on pühendunud inimestega, kelle kireta poleks eesti pärimusmuusika täna pooltki seda, mis ta on,” rääkis Kiviberg. “Nad on vaatamist ja kuulamist väärt sõltumata sellest, kas kohtumispaigaks on suviselt palav vabaõhulava või talvise pakase eest varju pakkuv kontserdisaal.”

Galakontserdil külvavad muusikaelamusi Meelika Hainsoo, Cätlin Jaago, Tuule Kann, Karoliina Kreintaal, Tarmo Noormaa, Maarja Nuut, Sandra Sillamaa, Juhan Suits, Tõnu Tubli, Lauri Õunapuu, Jalmar Vabarna, Ando Kiviberg ja ansamblid RO:TORO ning Gjangsta.

Kontserdi lavastaja on näitleja ja Ugala teatri loominguline juht Indrek Sammul. Laval toimuvat ohjab muusik ja pärimuskultuuri hoidja Jaak Johanson.

Kontserdi salvestab ERRi Klassikaraadio ja salvestist pakutakse alanud aastal Euroopa ringhäälingute liidu (EBU) liikmesjaamadele. “Meie keskne eesmärk on eesti pärimusmuusika tutvustamine nii lähedal kui kaugel ja mis võiks selle sihiga paremini haakuda kui see, et siin toimuv viiakse Euroopa muusikasõpradele koju kätte,” märkis Kiviberg.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles