Arstid: Crocs kummijalatsid võivad kahjulikud olla (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Crocs kummijalatsid
Crocs kummijalatsid Foto: SCANPIX

Alates 2002. aastast müügil olnud Crocs kummijalatseid on maailmas müüdud rohkem kui 300 miljonit paari, kuid arstide sõnul võivad need tervisele kahjulikud olla.

Crocsi fännide sõnul on tegemist mugavate, jalga hellitavate jalatsitega ja neid ei huvita hoiatused, edastab Huffington Post.

USAs Chicagos tegutseva jalaarsti ehk podiaatri Megan Leahy teatel ei tohiks Crocse kogu päeva kanda, kuna need ei toeta piisavalt kanda. Kui kannaosa saab kannatada ja on pideva surve all, mõjutab see kogu jalga, tekitades deformatsioone, paksenenud nahka ja teisi probleeme.

Crocse kantakse nii kannarihmata kui kannarihmaga. Isegi kui rihm toetab kanda, jäävad jalaprobleemid alles.

Ameeriklasest spordiarsti Alex Kori teatel on tähtsad nii pöia- kui kannaluud, kuid kui kantakse valesid jalatseid annab esmalt tunda kannaosa.

«Minu juurde vastuvõtule on tulnud mitu inimest, kellel on Crocside kandmisest tekkinud kannaprobleeme, mis on nõudnud ravi,» teatas arst.

Sotsiaalmeedias on viimasel ajal hakanud levima pildid, millel on Crocse võrreldud saagile vigastusi tekitavate krokodillide ja alligaatoritega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles