Video: Austraalias tappis «paadist suurem» hai inglanna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrtsukhai
Mõrtsukhai Foto: SCANPIX

Austraalia meedia teatel hukkus «paadist suurema» mõrtsukhai hammaste vahel inglanna.

Ühendkuningriigist Cheshire`ist Chesterist pärit 60-aastane Doreen Collyer oli õnnetuse ajal 35 kilomeetri kaugusel Perthist Mindarie ranna vetes koos sukeldumispartneriga sukeldumas.

Inglanna sukeldumispartner, 43-aastane John märkas alles pärast pinnale tulemist, et hai on naist rünnanud ja tal on raskeid vigastusi, ta tegi pingutusi, et teda kiiresti rannale toimetada.  

Dollyeri abikaasa Dave oli rannal, et võtta autole nii oma naine kui tema sukeldumispartner, kuid sai surnud naise.  

Rannal olnud kolm meest tõttasid appi ning nende sõnul oli enne rünnakut mitmel korral Mindarie rannavatese näha suurt haid.

Kohalikud võimud sulgesid hairünnaku tõttu lisaks nimetatud rannale veel paar randa.

Collyerid kolisid Austraaliasse viis aatat tagasi, et olla koos oma poja ja lapselapsega.

Pere teatel oli Doreen Collyer innukas ujuja ja sukelduja, kes oli harjunud veesporti tegema erinevates keerulistes oludes. Tal on avamere sukelduja luba ning suvisel ajal käis ta nädalas neljal korral sukeldumas.

Doreen Collyer töötas Perthi Edith Cowani ülikooli meditsiinikoolis lektorina ja oli oma ametis hinnatud.

Lääne-Austraalia kalandusamet sulges ranna-ala ja käivitas mõrtsukhai otsingud, et teda tappa.

Eelmine hairünnak Perthi lähedal toimus mõned päevad tagasi kui hai hammustas Falconi ranna vetes lainelauaga sõitnud 29-aastasel Ben Gerringil jala otsast. Mees jõuti küll haiglasse viia, kuid ta vigastused olid nii raksed, et ta ei jäänud ellu. Surfilaual olevad jäljed näitasid, et tegemist oli mõrtsukhaiga.

Lääne-Austraalia kalandusameti töötajatel õnnestus tabada ja tappa 4,2-meetrine mõrtsukhai, kuid ei ole teada, kas just see hai ründas Gerringit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles