Galerii: Sotsiaaldemokraadid peavad täna Jõhvis üldkogu

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, 5. juunil kogunes Jõhvis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogu, et arutada poliitilist olukorda Eestis ja seada sihte järgnevaks aastaks.

Foto: Erlend Štaub

Üldkogu juhatas sisse Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski kõne, milles sõnastati sotside olulisemad tegevussuunad järgnevateks aastateks. “Eesti on viimase 25 aastaga palju saavutanud, ent viimastel aastatel on arenguhoog raugenud,” ütles Ossinovski. 

Ta lisas, et ebavõrdsus Eestis on kasvanud Euroopa suurimaks. “Kasvavad sissetulekute käärid on tõsiseks signaaliks, et asjad ei liigu õiges suunas. Kui inimesed ei tunne, et nad saavad piisavalt heaolu kasvust osa, siis tekitab see pettumust ja võõrandumist.

Ossinovski lisas, et ebavõrdsuse kasv on globaalne trend, mis on seotud muuhulgas ka tehnoloogia arenguga. “Tulevik toob Eestile suuri väljakutseid. Aastaks 2030 on meil ligi 100 tuhat töötajat vähem, samas kaob lähikümnenditel kolmandik kuni pool tänastest töökohtadest tehnoloogia arengu tõttu. See suurendab ebavõrdsust veelgi. Peame oskama oma haridus- ja tööturupoliitikat õigesti juhtida, et tulla 21. sajandi majanduses võitjaks."

Foto: Erlend Štaub

Üldkogul esines poliitilise avaldusega sotsiaaldemokraatide presidendikandidaat ja riigikogu esimees Eiki Nestor.

„Eesti saab olla edukas vaid siis, kui kõik tegutsevad koos. Aitame nii neid, kes tulevad meie juurde lihtsa sooviga – jääda ellu ja elada vabana. Aga võtame maha ka nende meie kodanike hirmud, kes selles uues globaliseerunud maailmas on jäänud vihma kätte,“ märkis Nestor.  

Vaata pildigaleriid toimunust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles