Koit Toome ootab kontserti põnevusega: minu jaoks seostub Queen lapsepõlvega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Lambert kontserdi külastajad Rock Cafes.
Kaia Triisa ja Koit Toome
Adam Lambert kontserdi külastajad Rock Cafes. Kaia Triisa ja Koit Toome Foto: Erlend Štaub

Laulja Koit Toome on üks nendest, kes pühapäeval Tallinna lauluväljakule Queeni ja Adam Lamberti kontserti kuulama lähevad.

«Minu jaoks seostub Queen lapsepõlvega. Mina olen selle muusikaga üles kasvanud, omal ajal sai MTVst ja VHSide pealt vaadatud Queeni muusikavideoid. Queen on kindlasti muusikaajaloos üks olulisemaid nimesid olnud, üks suuremaid staadionibände läbi aegade. See bänd toimib just staadionitel ja neid bände pole palju, kes toovad staadionitäie rahvast kokku. See muusika lihtsalt sobib sinna ideaalselt,» seletas Toome.

«Ma mäletan väga hästi, kui oli Freddie Mercury mälestuskontsert Londonis, kus esitasid Queeni laule tolle aja kõige suuremad staarid. Ausalt öeldes, pean tunnistama, et enamik hävisid nende lugudega, sest need lood on nii rasked vokaalselt. Neid on väga raske järele laulda,» rõhutas ta.

Koit on mõelnud, et kas üldse on sellist lauljat, kes suudaks neid lugusid järele laulda. 

«Ma käisin Adam Lamberti kontserdil hiljuti ja midagi pole öelda - ta on väga hea vokalist. See pole päris ilmaasjata, et need vanameistrid on valinud tema omale vokalistiks neid lugusid laulma. Ma arvan, et neid meeslauljaid pole väga palju, kes terve selle pika staadionikontserdi välja veaksid vokaalselt. Adam on üks väheseid. Ma käisin ta kontserdil ja see oli vapustav - ta on nii hea laulja lihtsalt. Mina ootan seda kontserti huviga, sest minu jaoks on see reis tagasi lapsepõlve. Ma arvan, et tuleb kihvt kontsert ja see on viimane võimalus neid vanameistreid laivis suurel laval näha,» ütles Koit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles