Indrek Treufeldt pälvis Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemia

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Treufeldt
Indrek Treufeldt Foto: Ülo Josing / ERR

Rahvusringhäälingu Valdo Pandi nimeline ajakirjanduspreemia läheb tänavu ETV saatejuhile Indrek Treufeldtile. Laureaaditiitli tõi pikaaegne silmapaistvalt hea ja mitmekülgne ajakirjanduslik tegevus.

Indrek Treufeldt on sündinud 6. mail 1969. aastal 1993. aastal lõpetas ta Tallinna Tehnikaülikooli elektroonikainsenerina ning 1996. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli ajakirjanikuna.

Ajakirjanikutööd alustas Indrek Treufeldt 1986. aastal Eesti Raadios. Aastatel 1994-1995 oli ta president Lennart Meri pressiesindaja. Aastatel 1996-2002 oli Treufeldt Eesti Televisiooni toimetaja-saatejuht, aastatel 2003-2007 ETV korrespondent Brüsselis. Alates 2009. aasta septembrikuust juhib Indrek Treufeldt ETV-s vestlussaadet «Kahekõne».

Alates 2007. aastast on Indrek Treufeldt Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis teleajakirjanduse õppejõud. 2012. aastal omandas ta filosoofiadoktori kraadi.

«Indrek on liialdamata üks targemaid inimesi, keda ma tunnen. Ilmselt just suur lugemus ja avar maailmavaade võimaldavad tal olla ühtviisi tugev nii ajakirjanduse teoorias kui ka praktikas. Ta on üks nendest universaalidest, keda võib tundmatus kohas vette visata vaid tunnise etteütlemisega. Ja ta ujub välja! Väga hea pilditunnetus ja ilus ning rikas eesti keel teevad temast ühe meie telemaastiku säravaima tähe,» iseloomustab Treufeldti ETV poliitikasaadete toimetuse juht Andres Kuusk.

«Žürii liikmed tõstsid esile Treufeldti tahtmist ja võimet ajakirjanikuna oma teemadega põhjalikult, süvitsi tegeleda. Rõhutati, et ta on väga professionaalne, sealhulgas intervjueerijana. Oskab intervjuud juhtida pinget hoides ja üllatusi sisse tuues. Ta on silma paistnud mahukate ajakirjanduslike teleprojektidega,» ütleb ERRi uudistetoimetuse juhi asetäitja, Valdo Pandi nimelise preemia žürii esimees Anvar Samost.

Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemia on varem pälvinud Rein Karemäe (1980), Mati Talvik (1985), Lembit Lauri (1988), Toomas Uba (1998), Aarne Rannamäe (2008), Mihkel Kärmas (2009), Neeme Raud (2010) ja Ivan Makarov (2011), Vahur Kersna (2012), Kaja Kärner (2013) ja Astrid Kannel (2014). Preemia väljaandmise eesmärgiks on loominguliselt silma paistnud ja tuntud tegevajakirjanike tunnustamine ühiskonnale oluliste teemade professionaalse ja uudse käsitlemise eest, samuti Valdo Pandi mälestuse hoidmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles