Jaapani noori mehi ei huvita seks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani noored mehed ei seksi
Jaapani noored mehed ei seksi Foto: SCANPIX

Jaapani valitsust teeb murelikuks see, et sealseid noori mehi ei huvita seks.

Mure taga on asjaolu, et Jaapanis sünnib liiga vähe lapsi ning rahvastik vananeb, kirjutab China Daily.

Jaapani perre sünnib keskmiselt 1, 21 last, rahvastiku taastootmise ja säilimise jaoks oleks vaja 2, 08 last.

Kui 2009. aasta märtsi seisuga elas Jaapanis 127 miljonit inimest, siis 2050. aastaks arvatakse rahvaarv langevat 95 miljonini.

Kui jaapanlased rohkem lapsi saama ei hakka, siis 22. sajandil võib Jaapani elanike arv langeda isegi 47,7 miljonini.

Jaapani tervishoiuministeerium tegi uuringu 671 mehe ja 869 naise seas. Uuring näitas, et 35,1 protsenti jaapani noortest meestest ei ole seksist huvitunud ega tahagi sellega tegeleda. Veel 2008. aastal oli seksist mitte huvituvaid mehi vaid 17,5 protsenti.

«Jaapani rahavastiku kahanemise probleemi üks põhikomponente on see, et elanikud, sealhulgas noored mehed ei seksi. Selle tõttu ei sünni piisavalt lapsi ja eakate arv suureneb aina enam,» selgitas Jaapani pereplaneerimise organisatsiooni juht Kunio Kitamura.

Jaapanis on üha enam noori väga vähe seksivaid abielupaare. Need paarid seksivad kord kuus või vähem.

Seksist loobunud abielupaare on umbes 40,8 protsenti. Kaks aastat tagasi oli neid 36,5 protsenti ja 2004. aastal 31,9 protsenti.

Jaapani valitsus on käivitanud mitu kampaaniat, et inimesed rohkem lapsi saaksid. Alates sellest, et firmad lubaksid töötajatel lahkuda kell 18.00 ja mitte ei käsiks ületunde teha kuni igasuguste lastetoetusteni.

Kitamura sõnul ei ole soodustused siiani pannud jaapanlasi rohkem järglasi saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles