Selgus Prince'i surma põhjus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prince
Prince Foto: SCANPIX

Poplegend Prince suri kange opioidi fentanüüli üledoosi tõttu.

Toksikoloogiliste uuringute tulemusel selgus, et laulja suri fentanüüli üledoosi tagajärjel, vahendab AP. Prince manustas seda endale ise.

Tegemist on võimsa sünteetilise opioidiga, mis on morfiinist tugevam. Seda kasutatakse näiteks vähihaigete valuraviks. Fentanüüliga ravitakse ka inimesi, kellele kergemad opiaadid nagu Percocet ja morfiin enam ei mõju. 

Arsti sõnul puudusid Prince'il muud märkimisväärsed haigused, mis võisid surmaga seotud olla. See lükkab ümber kuuldused, et laulja võis põdeda HIVi või aidsi.

Raportist selgub ka, et Prince oli leidmise ajal üleni musta riietatud. Ta oli surma hetkel 160 sentimeetrit pikk ja kaalus kõigest 50,8 kilogrammi.

Foto: SCANPIX

TMZ kirjutas kuus päeva enne laulja surma, et Prince oli peaaegu surnud valuvaigisti Percocet üledoosi tõttu. Just see oli põhjus, miks laulja lennuk Illinois's hädamaandumise tegi, kus Prince'ile tehti «päästesüst».

TMZ andmetel viibis Prince'i surmapäeval tema kodus dr Michael Schulenberg. Seal oli ka dr Howard Kornfeldi poeg, kellel olid kaasas opioidid, millega ravitakse sõltuvust. Advokaat ütles, et Schulenberg ei andnud Prince'ile tol hommikul ravimeid.

Prince suri 21. aprillil oma kodus Minnesotas 57-aastasena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles