Video! Vaata, mis juhtuks, kui inimesed ühtäkki planeedilt kaoksid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: #Mind Warehouse

#Mind Warehouse avaldas Youtube'is video sellest, mis juhtuks siis, kui inimesed mingil põhjusel planeedilt kaoksid.

Videos nähtud stsenaariumi kohaselt ei läheks Maal eriti kaua aega, et end «resettida». Enamik tulesid kustuks juba paari tunni jooksul ja kuluks vaid mõni kuu, et üle terve planeedi hakkaksid toimuma tuumaplahvatused.

Mis juhtub, kui inimesed korraga Maalt kaoksid?

  • Paar tundi hiljem. Enamik tulesid kustub, sest elektrijaamades lõpeb kütus ja päikesepaneelid jäävad tolmu alla. Ainsana jääksid tööle hüdroelektrijaamad, mis võivad hoolduseta funktsioneerida kuid, kui mitte aastaid.
  • Kaks kuni kolm päeva hiljem. Enamik metrootunneleid upuvad, sest neid kuivana hoidvad pumbad lakkavad töötamast.
  • Kümme päeva hiljem. Lemmikloomad ja kariloomad surevad. Suuremad koerad moodustavad karjad ja hakkavad teisi loomi jahtima.
  • Kuu aega hiljem. Tuumaelektrijaamade jahutusvesi aurustub lõplikult ja üle maa hakkavad toimuma tuumakatastroofid, mis on suuremad kui Fukushima ja Tšornobõl.
  • Aasta hiljem. Maa ümber tiirlevad satelliidid hakkavad orbiidilt kukkuma, mistõttu tekivad taevasse kummalised «tähed».
  • 25 aastat hiljem. Maad katab taimestik, mõned linnad mattuvad liiva alla.
  • 10 000 aastat hiljem. Ainus märk meie eksisteerimisest on suured kivist ehitised nagu Egiptuse püramiidid, Hiina müür ja Mount Rushmore.

Video pandi kokku National Geographicu materjalidest. Animatsioonid on pärit telesarjast «Life After People», milles teadlaseid ja insenerid arutavad, mis Maast saaks, kui inimkond korraga kaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles