Video: uus trend - vahvlituutukohv

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

CNNi teatel on maailmas hakanud levima uus trend: kohvi juuakse vahvlituutudest.

Uuendus pärineb Lõuna-Aafrika Vabariigist, kust see on edasi levinud USAsse ja Euroopasse ning nüüdseks on Instagrami jõudnud kümneid pilte, millel on näha vahvlituutust kohvijoomist.

Vahvlituutukohvi mõtles välja barista Dayne Levinrad, kelle teatel on inimesed ise kodus hakanud sellisel viisil kohvi jooma. Trend sai alguse jaanuaris ja alates sellest on hashtagi #coffeeinacone all jagatud kümneid fotosid.

Kohvi kallamine vahvlituutusse tundub lihtsana, kuid Levinradi teatel peab katsetama, millised tuutud sobivad.

Levinrad testis esmalt seest ühe šokolaadikihiga kaetud vahvlituutusid, kuid need hakkasid kohvi sissevalamisel lekkima.

Barista ostis vahvlimasina ja hakaks katsetama erinevate tainastega, milline oleks kõige vastupidavam tuutu ja kus saaks kohv mõnda aega olla nii, et see välja tilkuma ei hakka.

Tema retsepti kohaselt peab vahvel olema just nii paks, et seda saab veel rulli keerata ja mille sisse sisse mahub neli kihti šokolaadi.

Kuid selles olev kohv tuleks ära juua kümne minuti jooksul, sest šokolaad sulab ja kaitsekiht õheneb. Lõpuks saab pehmenenud vahvli ära süüa.

Levinrad soovitab soovi korral lisada tuutukohvile jäätist või piima.

Seni saab sellist kohvi osta vaid Lõuna-Aafrika Vabariigis Johannesburgis, kuid USAs ja Euroopas on inimesi, kes teevad seda kodus.

2014. aastal hakati USAs Los Angeles pakkuma kohvi vahvlist topsides, kuid need ei ole oma välimuselt vahvlituutud, vaid ikkagi topsid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles