Queeni ja Adam Lamberti kontserdi lava valmib 100 inimese koostöös nelja päevaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Lambert, Brian May ja Roger Taylor
Adam Lambert, Brian May ja Roger Taylor Foto: KEVIN WINTER/AFP

Üle 100 inimese Eestist ja välismaalt vastutavad ehituse ja tehnilise ettevalmistuse eest, et pühapäeva lõunaks valmis saada selle suve suurima rokk-kontserdi lava. Ehituseks vajalikud lavakonstruktsioonid ning heli- ja valgustehnika tuuakse Tallinna lauluväljakule nii Eestist kui mitmest naaberriigist, esimesed rekkad on kohal ning töödega alustati eile.

Pühapäevaks püstitatakse Tallinna lauluväljakule 20 meetri kõrgune ning enam kui 20 meetri laiune lava, mille ette ehitatakse ligi 10 meetri pikkune lavakeel. Fännitsooni pilet annab võimaluse saada kõige vahetuma kontserdielamuse, sest tänu lavakeelele jääb bänd fännidest vaid mõne sammu kaugusele. Fännitsoonis saab kontserti nautida 2000 külastajat ning lavakeel jääb täies ulatuses fännitsooni keskele.

«Lavakeel on Queeni show lahutamatuks osaks ning on kontsertidel alati aktiivses » rääkis kontserdi peapromootor Eva Palm. «Alanud tuuri esimestel kontsertidel on Roger Taylor koos pojaga korraldanud lavakeelel trummide duelli, Brian May teinud publikuga selfie't ning Adam Lambert rahvaga suhelnud, lisaks näeb Queeni originaalliikmeid lavakeele otsas laulmas.»

Show osaks on ka kolm suurt ekraani - üks lava keskel ja kaks külgedes. Ekraanidelt näeb lisaks lava otsepildile ka arhiivisalvestisi Queeni ajaloost ning lugusid Freddie Mercury esituses. Kontserdikülastajad saavad osa ka mitmetest eriefektidest.

Lavakonstruktsioonide kokkupanek kestab mitu päeva ning pärast seda seatakse kontserdi jaoks üles võimas tehnikapark heli ja valguse jaoks. Lava püstitamises osalevad nii Eesti oma spetsialistid kui Queeni meeskonna liikmed.

Tallinna lauluväljak avab kontserdi külastajatele Mere, Oru ja Mäe väravad 5. juunil kell 16. Kontsert on jälgitav lauluväljaku nõlva poolelt ehk lava ehitatakse seljaga laulukaare poole.

Rokkmuusika legend Queen koos Adam Lambertiga esineb pühapäeval, 5. juunil Tallinna lauluväljakul. Kontserdi erikülalistena astuvad lavale kodumaine The Princes ja Londonist pärit Electric Pyramid. Piletid on müügil Piletilevis, saadaval on ka fänntsooni- ning viimased VIP-pääsmed katusega tribüüni istekohtadel. Queeni ja Adam Lamberti Tallinna kontserdi korraldaja on Live Nation Baltics.

Tallinna lauluväljaku ala ülevaatliku plaani ja kontserdikülastaja meelespea leiab koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles