Aleksei Turovski lemmikuteks on pärisinimese noorjärgud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Turovski on Eesti parasitoloog, etoloog ja zoosemiootik
Aleksei Turovski on Eesti parasitoloog, etoloog ja zoosemiootik Foto: Toomas Huik

Eelmise aasta lõpus ilmus Aleksei Turovskilt uus lastele mõldud raamat loomadest pealkirjaga «Aleksei Turovski loomalood». «Tegelikult on tegemist juba kolmanda laiendatud väljaandega, rääkis eestlaste lemmik loomateadlane Turovski intervjuus raadiole Elmar.


Algupäraselt oli selle raamatu nimi «Sipelgast vaalani». Teine oli «Loomad sipelgast vaalani» ja kolmandal pole sipelgatest ja vaaladest juttu, vaid on hoopis selline loom nagu Aleksei Turovski,» muigas autor.

Uuenenud väljaandes on lisaks varasematele lugudele lisandunud 4 uut. «Sisalikkudest, madudest, minu kallitest kaheksajalgadest ja kirpudest, mis on minu lemmik,» loetles Turovski.

Kui eelmised lood olid maha kirjutatud fonogrammi pealt, siis uued 4 lugu tuli autoril paberile kirja panna. «Ma olen rääkija inimene ja kirjutan ma õudsalt aeglaselt ja vaevaliselt. Nelja peatüki kirjutamine võttis mul rohkem aega kui kõikide eelnevate loomalugude jutustamine,» rääkis Turovski.

Oma lemmikloomadeks nimetas ta kõik neid, kellest parajasti räägib või kellega suhtleb. «Momendil on minu lemmikud pärisinimese noorjärgud. Pärisinimene on eestikeelne meie liigi normatiivne ja õige nimetus,» lisas autor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles