Pildid ja video: poolakas tahab kajakil kolmandat korda ületada Atlandi ookeani

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poola seikleja, 69-aastane Aleksander Doba alustas 29. mail New Yorgist kajakil üle Atlandi ookeani aerutamist, lootes jõuda Portugali septembriks, mil ta saab 70-aastaseks.

Doba poseeris enne Manhattani sadamast lahkumist meediale ja huvitatutele, keda oli umbes 100, edastab seeker.com.

Dobast sai ülemaailmne staar kui National Geographic kuulutas ta 2015. aastal aasta seiklejaks, selleks ajaks oli tal seljataga kaks üksinda Atlandi ületamist.

Esimene neist toimus 2010. aasta oktoobrist kuni 2011. aasta veebruarini, mil ta aerutas Senegali pealinnast Dakarist Brassiliasse Acarausse.

Teine leidis aset 2013. oktoobrist 2014. aasta aprillini, kui ta aerutas Portugalist Lissabonist USAsse Floridasse, võideldes pidevalt halva ilma ja kõrge lainetusega.

29. mail asus ta oma kolmandale üle Atlandi teekonnale, mis tema sõnul on kõige raskem. Ta läbib 6000 kilomeetrit Atlandi ookeani põhjaosa vetes, kus esineb torme ja vesi on jahedam kui lõunapool.

«See teekond on kõige karmim, sest on tugev lainetus ja tuleb ette torme. Tahan kogeda ka selliseid olusid,» teatas poolakas.

Doba loodab jõuda Portugali pealinna Lissaboni 9. septembriks, mil tal on 70. juubel.

Doba disainis oma kajaki, mis kannab nime Olo, osaliselt ise ning tal on plaanis iga päev aerutada 8 – 12 tundi ja ülejäänud aja triivida.

Seikleja teatel ta ei karda, et temaga karmil merel midagi juhtuks, sest tal on varasemast palju kogemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles