Elu24 video! Reet Roos avaldas, milline on tema silmis hea vanaema

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 31. mail kuulutati Babulja kohvikus toimunud lõbusal pannkoogipeol välja parim vanaema 2016. Elu24 vestles sel puhul žürii liikme, kaksikute ema ja üksikvanemate õiguste kaitsja Reet Roosiga ja uuris, kas vanaemad saavad tänapäeval piisavalt kiitust ja tähelepanu.

«Kuna see on esimene kord valida vanaema, siis see on minu meelest hästi oluline, räägitakse emast ja perekonnast, aga tegelikult läbi aegade on vanaema roll olnud eestlastel väga suur,» rääkis Elu24-le Reet Roos, et esimeseks parimaks vanaemaks kuulutatud Helgi Sallo on väga märgiline.

«Ta on Õnne seriaalist tuntud kui väga soe tegelaskuju, rääkimata sellest, et ta oma eraelus on olnud oma tütre kõrval ilmselt väga hea vanaema,» usub Reet, et žürii tegi väga hea valiku.

Veel rohkem loodab naine, et parima vanaema valimine saab traditsiooniks, et me räägime vanaema rollist ühiskonnas läbi aegade.

Milline on aga Reedu silmis hea vanaema? «Minu mõistes hea vanaema tähendab oskust kuulata ja võib-olla suunata väikest inimest, mitte läbi keeldude-käskude, vaid läbi juttude ja mõtlemapanevate lugude. Vähenalt minu vanaema oli selline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles