Kadriorus tuleb lumememmevõistlus

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tuleval pühapäeval, 23. jaanuaril toimub Tallinna Kadrioru pargis lumememmede meisterdamise võistlus.

Pargi projektijuhi Caspar Lootsmanni teatel kerkivad talvel sulailmaga aedadesse-õuedesse justkui võluväel lumememmed.

“Iga lumememm on omamoodi fantastiline kunstiteos ja iga lumememme meister omamoodi kunstnik, kelle materjaliks on taevane lumi,” teadis Lootsmann. “Igaühel on oma nägu, tegu, iseloom ja jutustada oma lugu. Kes on pannud porgandi ninaks, kes ämbri pähe, kes luua kätte, kes on teinud sütest silmad ning suu – fantaasiat tegijatel jätkub. Mis võiks olla veel parem kui muinasjutulise talveilmaga sõprade, õdede-vendade ning ema-isaga õues lumememme meisterdada!”

Nii oodatakse igas vanuses lumememmemeistreid 23. jaanuaril Kadrioru parki lumememmesid tegema.

Iga registreerunud võistkond saab lumekuubi mõõtudega 100x90x150 cm, millest alates kella kaheteistkümnest päeval tuleb valmistada kahe tunni jooksul lumememm.

“Fantaasialennule piire ei seata ja parimatele lumememmemeistritele panevad Kadrioru park ja Valgusfestival välja auhinnad,” lubas Lootsmann. “Päeva lõpuks tekib Kadrioru parki Lumememmede allee, mis jääb parki kaunistama, kuni ilmad seda lubavad.”

Lumememmede ehitamiseks saavad meeskonnad ennast registreerida aadressil lumememm@kadriorupark.ee või Kadrioru pargi I-lustlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles