Uued andmed: Hitleril oli noorem vend, kes suri kuuepäevasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitler 1923. aastal
Adolf Hitler 1923. aastal Foto: SCANPIX

Natsi-Saksamaa juhil Adolf Hitleril (1889 – 1945) oli mitu õde-venda ja tema oli senistel andmetel sünnijärjekorras neljas, kuid uue uuringu kohaselt oli tulevasel diktaatoril vend, kes sündis temast mõned aastad hiljem. 

Sellisele järeldusele jõudsid Hitleri sünnipaiga, Austrias asuva Braunau am Inni arhiivis dokumente uurinud ajaloolased, edastab Yle.

«Hitleri eluloo kirjutajate arvamused tema arengu kohta ei pea uue info valguses paika. Arvatakse, et väike Adolf oli ema Klara silmatera ja ära hellitatud, kuna kolm enne teda sündinud last, Gustav, Ida ja Otto surid noorelt,» teatas ajaloolane Florian Kotanko.

Dokumentidest ilmnes, et Adolf Hitler oli kolmeaastane, kui ta sai venna Otto Hitleri, kes sündis 17. juunil 1892. Kahjuks ei elanud vend kaua, vaid suri kuus päeva pärast sündi vesipea tõttu.

Seega oli Hitler kolmas laps ja Otto neljas laps. 1894 sündis veel Edmund Hitler, kes suri 1900 ning 1896 sündis tütar Paula Hitler, kes elas 1960. aastani. 

«Kuidas venna sünd ja kiire surm mõjutas kolmeaastast Adolfit? Võimalik, et mõjutas. Samas väikelapsena ei pruukinud ta venna olukorrast aru saada,» nentis ajaloolane.

Lisaks Adolf Hitlerile elas pika elu veel õde, Paula Hitler, kes oli hiljem oma venna julmuste eest põlatud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles