Ansamel U: on kutsutud osalema Veneetsia muusikabiennaalile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel U:
Ansambel U: Foto: Laura Arum-Lääts

Veneetsia biennaali kaasaegse muusika festival asutati 1930 aastal ning oli esimene festival, mis loodi 1895 aastal alguse saanud Veneetsia kunstibiennaali kaasprogrammina. Läbi aastate on muusikabiennaal esitlenud mitmete kuulsate heliloojate uute teoste maailma esiettekandeid, nagu näiteks Stravinski, Prokovjev, esitlenud mitmeid tuntud sooloartiste ning mainekaid ansambleid üle maailma, olles üks uue muusika uute suundade näitaja.

Festivali kunstiline juht on itaalia üks mainekamaid heliloojaid Ivan Fedele, kelle muusikat oli U:-l au esitada 2015. a mais Tallinnas ning detsembris festivalil Nuova Consonanza Roomas. Kontserdil kõlab kava itaalia ja eesti muusikast, mh festivali poolt U:-le tellitud Fausto Sebastiani uue teose esiettekanne. Eesti muusikast on kavas Jüri Reinvere, Helena Tulve, Märtl-Matis Lille ja Tatjana Kozlova-Johannese teosed.

Festivali kunstiline tase on aukartustäratav. Lisaks mitmetele itaalia juhtivatele ansamblitele esinevad maailma absoluutses tipus olevad  nüüdismuusikakollektiivid ja -solistid nagu London Sinfonietta (UK), Bang on a Can All-Stars (USA), flötist Mario Caroli (ITA), Les Percussions de Strasbourg (FRA), Ensemble Modern (DE).

Ansambel U: osalemine festivalil saab teoks Eesti Vabariigi Kultuuriministeeriumi, MTÜ Eesti Muusika Eksport ja Eesti Kultuurkapitali toetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles