ETV laulusaade «Suvenaabrid» alustab Eesti tuuri

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui ETV suvises saates «Lauluga maale» said publikuna kohale tulnud muusikasõbrad vaid kaasa laulda, siis juba teist aastat saab paikkonna lauluseltskond lisaks lauluoskusele ja pealtvaatajate kaasahaaramisvõimele mõõtu võtta selles, kui hästi tuntakse oma kodukohta, naabrite tegemisi ja Eestimaad üldse. Pühapäevast algab populaarse saatesarja «Suvenaabrid» Eesti tuur.

«See on vahva ja lõbus suvenaabrite mõõduvõtt. Laulu me välja ei jäta, sest nii on hea pealtvaatajatel tegijatele kaasa elada ja televaatajatel kodus laulda,» selgitas saatejuht Gerli Padar.

Foto: Ülo Josing

Ühes saates astub üles kaks suvenaabrit - lauluseltskonda, kes oma valda või linna esindavad ja omavahel võistlevad nii laulmises kui mälumängus. Ühe koori eeslaulja ja mentor on saatejuht Gerli Padar, teise koori ees on külalislaulja. Tänavu on saatesse tulemas Tanel Padar, Karl-Erik Taukar, Oliver Timmusk, Kristjan Kasearu, Silver Laas jt. Ja juba 17ndat aastat järjest teeb laulusaates kaasa Anne Veski, kes on sel suvel ainuke naiskülalislaulja.

«Saateformaadis on oodata muutusi, aga olgu need esialgu veel väike saladus,» mainis saatejuht Jüri Aarma.

Foto: Ülo Josing

«Saladus ei ole see, et salvestused ja saated on natukene rahvusvahelisemad,» avalikustas saate toimetaja Piret Jürman. «Esimest korda on kaasatud suvenaabrid naaberriikidest Lätist ja Soomest. Läti laulukuulsus Lauris Reiniks koos Rujiena (Ruhja) kooriga laulab juba esimesel sündmussalvestusel 5. juunil Mõisakülas ja võtab mõõtu Mõisaküla kammerkooriga Kungla, kelle mentor on saatejuht Gerli Padar. Kuusalu vald on aga suvenaabriks kutsunud sõprusvalla Sipoo Soomest. Sellised naabrid on nagu väikene kingitus Eesti 25. taasisesesvumisaastapäevaks,» rääkis Piret Jürman.

Lõbus suvine laulu- ja mälumängusaade rändab mööda Eestit ja kaasab viktoriini ning muusikasse kõik need eestimaalased, kes mõnusa meelelahutuse vastu huvi tunnevad ega pelga oma teadmisi proovile panna ja muidugi laulda oma rahvaga koos. Saate eesmärk on oma kodupaiga väärtustamine ja siseturismi virgutamine.

Foto: Ülo Josing

Saatejuhid on vaatajatele juba «Lauluga maale» aegadest hästi tuttavad Gerli Padar ja Jüri Aarma.

Režissöör on Sten Lukas, helirežissöör Priit Kuulberg, toimetaja Piret Jürman, muusikatoimetaja Reet Linna, muusikakontsultant Kelli Uustani.

«Suvenaabrite» sündmustetuur algab 5. juunil Mõisakülast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles