Marurahvuslased ründasid Thbilisis vorstidega taimetoitlaste kohvikut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorstid
Vorstid Foto: SCANPIX

Gruusia pealinnas Thbilisis ründasid paremäärmuslastest marurahvuslased kohalikku kuulsat taimetoidukohvikut kasutades «relvadena» vorste.

Politsei teatel osales rünnakus vähemalt 15 inimest, kes loopisid Kiwi Cafe töötajaid ja külastajaid vorstidega, edastab The Telegraph.

Kohalike väljaannete teatel oli tegemist paremäärmusliku liikumise Gruusia Ultrad liikmetega.

Kohvik teatas Facebookis oma leheküljel, et rünnak oli suunatud taimetoitluse ja taimetoitlaste vastu, nimetades ründajaid neonatsideks ja fašistlike ideede levitajateks.

«Neil olid «relvadena» kaasas grill-liha, vorstid ja kala, mida hammustati ja siis visati töötajate ja külastajate suunas. Lõpuks hakkasid sissetungijad koos suitsetama. Tegemist oli räige provokatsiooniga,» edastas kohvik sotsiaalmeedias.

Kohale kutsutud politseil ei õnnestunud ründajaid taltsutada ja selle tõttu pöörduti külastajate poole.

«Enamik töötajatest ja osa külastajatest kannab neete, ninarõngaid, tätoveeringuid ja erilisi soenguid. Politsei arvas, et nemad algatasid intsidendi. Loodame, et turvakaamerad annavad selge pildi juhtunust,» teatas juhtumi tunnistajaks olnud Nono Antidze Facebookis.

Tänaval juhtunut jälginute sõnul mõnitas politsei kohvikus olnuid ja naeris ohvriks langenute üle.

«Elama põrgus, sest kui sa oled välimuselt erinev, siis võid kergelt rünnaku alla langeda. Taimetoitlaseks olemises ei ole midagi halba, lihasööjad ei tohiks neid naeruvääristada. Kõige negatiivsem oli see, et politsei naeris kannatanute üle ja muutis olukorra keerulisemaks selle asemel, et seda lahendada,» edastas Ana Gulisashvili Facebookis.

Kohviku omanike teatel liitus ründajatega osa ümbruskonna inimesi, kes teatasid, et nad ei taha oma naabrusse neist erinevaid.

Radio Free Europe andmetel on Gruusias aina enam tõstmas pead paremäärmuslus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles