Veet Mano pöördus ebaõigete süüdistuste ümberlükkamiseks pressinõukokku

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veet Mano.
Veet Mano. Foto: promo

Tuntud tervendaja Veet Mano esitas advokaadibüroo Glimstedt vahendusel Eesti Ajalehtede Liidu Pressinõukogule taotluse kontrollida TV3 telesaate «Kuuuurija» vastavust Eesti ajakirjanduseetika koodeksile ning teha tauniv otsus. 

Foto: Erakogu

17. mail TV3 eetris olnud saates «Kuuuurija» süüdistati tervendaja Veet Manot blogija Kadri Luige surmas. Selline süüdistamine on Veet Mano hinnangul ebaõige ning ebaeetiline. 

Nimelt on saates väidetud, et Veet Mano olevat Kadri Luigel soovitanud loobuda ravist ning olevat seega süüdi tema surmas. Samas on TV3 varasem saade «Appi tuleb selgeltnägija» näidanud eetris, et Veet Mano on just vastupidiselt soovitanud tal raviga jätkata ning ühtlasi paralleelselt ka parandada toitumist, et tulemus oleks efektiivsem. Mitte ühelgi juhul ei ole Veet Mano soovitanud meditsiinilisest ravist hoiduda.

Veet Mano leiab, et vaidlusalune telesaade eirab mitmeid elementaarseid Eesti ajakirjanduseetika koodeksis sätestatud reegleid ja põhimõtteid ning selle avaldamisega on rikutud tema põhiseaduslikke õigusi ning kahjustatud põhjendamatult tema head nime. Saates avaldati ebaõigeid andmeid, auditooriumi mõjutamiseks kasutati kogenematu inimese juhtumisse mitte puutuvaid manipuleeritud kommentaare, väidetavalt uuriv telesaade ei too välja ühtegi fakti ega tõendit, mis kinnitaks Veet Mano osalust Kadri Luige surmas, telesaade käsitleb Veet Manot kurjategijana ning kasutab materjale originaalist erinevas kontekstis ning saade on auditooriumit eksitav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles