Brüsseli rünnakust eluga pääsenud ekskorvpallur : olen iga uue päeva eest tänulik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Bellin
Sebastien Bellin Foto: SCANPIX

Belglasest endine professionaalne korvpallur Sebastien Bellin oli 22. märtsil Brüsseli Zaventemi lennujaamas kui terroristid seal pommid plahvatama panid ja ta sai raskelt vigastada.

Kohe pärast rünnakuid hakkasid rahvusvahelises meedias levima fotod lennujaamast, teiste seas ka pilt, millel on näha põrandal lamamas pikka kasvu meest, kes oli Bellin, edastab foxnews.com.

Lennujaamas palju kahju tekitanud rünnakutes hukkus 32 ja sai vigastada üle 300 inimese.

38-aastasele Bellinile tehti pärast vigastada saamist kuus operatsiooni ja ta on haiglas paranemas, kuigi rünnakust on möödas kaks kuud. Mehel said kannatada eelkõige jalad, mille tõttu tal on seni käimine välistatud.

Talle tehti kolm vereülekannet, kuna pool ta verest jäi lennujaama põrandale.

Bellini arvates oli tal õnne, et ta Zaventemi rünnakus ellu jäi ja selle võis oma rolli mängida ta einestamine Brüsseli Itaalia Palo Alto restoranis.

«Mulle meeldib hästi süüa ja minu üks lemmikrestorane Brüsselis on Palo Alto, kus sõin kolm taldrikutäit pastat. Järgmisel hommikul oli hilise söömaaja tõttu mu veres palju süsivesikuid ja suhkrut, mis tõenäoliselt mu elu päästsid,» selgitas mees.

Endine korvpallur on rünnakust eluga pääsemise ja iga uue elupäeva eest tänulik.

«Pärast plahvatust kukkusin maha, kui olin pisut toibunud, nägin ümbruses hukkunuid ja inimkehaosi. Pilt meenutas sõjatandrit. Kohe käis mul peast läbi, et ma ei ole surnud ja ma ei taha surra. Positiivne mõtlemine on kõige tähtsam,» meenutas Bellin.

Bellin oli 22. märtsil pärast kaht nädalat Euroopas viibimist teel koju USAsse New Yorki, kus ta elab koos naise Sara ning tütarde, seitsmeaastase Cecilia ja neljase Vanessaga.  Ta lõpetas professionaalse korvpalluri karjääri 2015. aasta jaanuaris ning nüüd on tal oma firma, mille esindused on nii Brüsselis kui New Yorgis.

«Ma oleksin võinud hukkuda ning kui mul oleksid naine ja tütred kaasas olnud, oleks ka nemad võinud elu kaotada. Mu lapsed on nii väikesed, et nad ei oleks ellu jäänud, sest kahe plahvatuse vahel oli vaid sekundeid,» teatas ekskorvpallur.

Bellin oli terrorirünnaku hommikul jõudnud Zaventemi lennujaama väikese hilinemisega ja selle tõttu ei jõudnud plahvatuste ajaks turvakontrolli läbida. Esimese plahvatuse järel jooksis ta turvakontrolli suunas, kuid teine plahvatus niitis ta jalust, olles sekundeid teadmatuses, kas ta ikka on elus. Kuigi ta jalad said plahvatuses raskelt vigastada, ei tundnud ta šoki ja ehmatuse tõttu valu.  

Vereloigus lebades ja abi oodates liikusid ta silme eest läbi pildid perest, naisest ja lastest ning ta ei teadnud, kas ta enam neid kunagi näeb.

«Olen haiglas olles mõelnud väga palju oma elu üle järele. Olen elus, mul on tore pere ja ma keskendin ainult positiivsele. Kui ma varem ei olnud tänulik, siis nüüd olen mitmekordselt,» jätkas ekskorvpallur.

Bellin, kes saab ravi New Yorgis, ei tunne terroristide suhtes viha, kuna keskenduda tuleb heale.

«Arvan, et oma südames on need julmurid head, nad olid lihtsalt valel teel. Olen tänulik väikeste asjades eest, mida ma varem ei märganud. Hindan elu ilu rohkem. Ärkan igal hommikul olles uue päeva eest tänulik,» teatas mees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles