Kuula: Alo Mattiiseni tütar Mariita andis isa mälestuseks välja dueti koos Ott Leplandiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariita Mattiisen ja Ott Lepland andsid koos välja dueti
Mariita Mattiisen ja Ott Lepland andsid koos välja dueti Foto: Erakogu

30.05 möödub 20 aastat legendaarse helilooja Alo Mattiiseni surmast. Vabaduselauliku mälestuseks andsid Mariita Mattiisen ja Ott Lepland välja dueti Alo ühest viiest isamaalisest laulust «Sind surmani». Uus seade on loole kirjutatud noorte endi poolt ning video pandi kokku koostöös ERR-iga, kus on kasutatud ka vanu arhiivikaadreid Laulvast Revolutsioonist. 

«See on Alo üks ilusamaid laule, mis läheb hinge kogu Eesti rahvale. Loodame, et taasiseseisvumise aja meeleolu ja sõnum jõuab uue versiooni kaudu ka nooremate põlvkondadeni ning aitab meeles pidada Alo panust Eesti taasiseseisvumisse,» ütles Mariita Mattiisen.

«Alo on üks olulisemaid heliloojaid Eesti muusikaajaloos, kelle muusikat peaks teadma iga eestlane. Minu jaoks on see uus versioon üks hingeminevamaid ja võimsamaid projekte, mida olen kunagi teinud,» lisas Ott Lepland. 

Lugu tuleb esmaettekandele 30.mail kell 9.40 Vikerraadios ning loo video avaldatakse Eest Rahvusringhäälingu youtube kanalis pärastlõunal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles