Galerii ja video: Paavo Kanguri kõmulise raamatu "Tallinna romaan ehk kilukarbisiluett" pidulik esitlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna olulisima kirjandussündmuse HeadRead festivali ajal ilmus Paavo Kanguri esikromaan „Tallinna romaan ehk kilukarbisiluett“.

Foto: Viktor Burkivski

Raamatu pidulik esitlus toimus 26. mail Solaris keskuse Apollo raamatukaupluses  

Foto: Viktor Burkivski

Juba samal õhtul oli Paavo Kangur oma loomingut esitlemas ka HeadRead festivali raames Musta laega saalis, Harju 1.

Foto: Viktor Burkivski

„Mida muud oodata pika kogemusega ajakirjanikult ja kirjamehelt Paavo Kangurilt kui kompaktset jutustust sellest, kuidas ajakirjanduses ja poliitikute tagatubades midagi sepitsetakse. Kedagi ei ole otse elust maha kirjutatud, aga vihjatakse küll ja sarkastiline joon teatud ringkonna suunas on mahlane ja läbiv kogu romaanis,“ ütleb Helios kirjastuse toimetaja Sandra Saul.

Teoses on neli pisisekeldajat, kes otsivad oma isiklikku õnne ja edu  21. sajandi alguse Tallinnas, unistades suurest rahast ja veel suuremast armastusest. Parim tee oma eesmärkide elluviimiseks on luua oma erakond. Ühel päeval kohtuvad nad ärimehega, kes pakub neile teenete vastu müügiks e-hääli.

Foto: Viktor Burkivski

Ajakirjanik Anu Jõesaar: „Omal moel hoiatusraamat sinisilmsetele, kes kipuvad uskuma, et põlvkonnavahetus poliitikas toob tingimata kaasa värskeid mõtteid, innovatiivseid ideid ja lennukaid aateid.“

Foto: Viktor Burkivski

„Ma hakkasin tagantjärele mõtlema, kas mul võis olla ka mõni kirjanduslik eeskuju?“ küsib autor Paavo Kangur iseendalt. „Kui kangelasi on neli nagu Alexandre Dumas „Kolmes musketäris“, siis loomulikult peab seltskonda ilmuma ka mõni paheline naine ja raamat võiks alata ebaõnnestunud suguühte katsetusega nagu J.D. Salingeri „Kuristik rukkis“.

Loomulikult ajavad kangelased taga 10 miljonit nagu mees John Steinbecki „Me tusameelses talves“, rääkimata kümnetest krimimärulitest. Peategelastel tuleb kindlasti kohtuda saatanaga, et sõlmida üks diil nagu Goethe „Faustis“. Kui kogu see kompott panna kaasaegsesse 21. sajandi alguse Tallinna, siis ma autorina küll ei kavatse vastutada, mida see seltskond kõik korda võib saata, sest kangelased hakkavad ju elama oma elu ning üks valik viib järgmiseni.“

Vaata pildigaleriid ja videot meeleolukast raamatuesitlusest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles